17:32 02.03.2018

Допуск сьогодні приватної тяги на залізниці - евтаназія для "Укрзалізниці" - Кравцов

2 хв читати
Допуск сьогодні приватної тяги на залізниці - евтаназія для "Укрзалізниці" - Кравцов

Відкритий допуск приватних операторів на ринок рухомого залізничного складу призведе до переділу рентабельних маршрутів, втрати "Укрзалізницею" більшості з них, вважає в. о. голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов.

Таку думку він висловив на розширеному засіданні логістичного комітету з формування конкурентного середовища на ринку залізничних перевезень у Європейській Бізнес Асоціації в Києві у п'ятницю.

Є.Кравцов наголосив, що наразі лише два з чотирьох видів залізничних перевезень (47% від загального вантажообігу) є достатньою мірою прибутковими й лише третина всієї колійної інфраструктури рентабельна.

Водночас, за його словами, пасажирські перевезення залишаються збитковими, а галузь постійно зазнає системного недофінансування в частині капінвестицій.

Крім того, в. о. голови правління повідомив, що нині "Укрзалізниця" перевозить близько 82% усіх вантажів у країні, тому простору для розвитку ринку за рахунок інших видів транспорту також немає.

За словами Є.Кравцова, в разі відкриття ринку залізничної тяги без відповідних компенсаторів близько 50% ринку вантажів, пов'язаного з основними промисловими групами, перейде від "Укрзалізниці" до пов'язаних із ними приватним операторам.

"У таких умовах (за 50-відсоткового переходу на приватну тягу) "Укрзалізниця" буде змушена: на 50% підвищити тарифи на перевезення інших вантажів, зокрема зернових і будівельних; скоротити близько 25% співробітників (65 тис.); прискорено скоротити нерентабельні напрями (18% загальної протяжності колії); в середньостроковій перспективі скоротити до 40% інфраструктури; значно зменшити обсяги вагонних відправлень, що негативно позначиться на малому та середньому бізнесі", - зазначається у представленій на заході презентації "Укрзалізниці".

Є.Кравцов наголосив, що для адекватного відкриття ринку залізничної тяги без негативного впливу на "Укрзалізницю" необхідно, насамперед, ухвалити новий закон про залізничний транспорт, на державному рівні розробити порядок доступу до інфраструктури, держреєстр залізничного транспорту, систему тарифікації послуг залізничної інфраструктури, а також порядок ліцензування перевізників і сертифікації рухомого складу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА