17:16 03.03.2018

Єврокомісія виділить EUR32,5 млн на програми підтримки регіонального розвитку та держуправління для України

2 хв читати
Єврокомісія виділить EUR32,5 млн на програми підтримки регіонального розвитку та держуправління для України

Європейська комісія за підсумками перегляду портфелю проектів Європейського Союзу передбачила для України EUR32,5 млн у рамках програм секторальної бюджетної підтримки у сферах регіонального розвитку та державного управління.

Як повідомляється на сайті Міністерства економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ), незважаючи на проблеми з реалізацією програми підтримки Енергетичної стратегії України, ЄК ухвалила рішення продовжити її.

"Ми вдячні за допомогу, яка надається для підтримки України. Але зараз слід терміново вирішити кілька питань. Насамперед запровадити електронну реєстрацію та моніторинг проектів міжнародної допомоги, регулярне інформування Мінекономрозвитку з боку Єврокомісії про моніторинг поточної реалізації проектів і проведення нових конкурсів про відбір проектів ЄС, які Єврокомісія оголошує в Брюсселі", – цитує прес-служба МЕРТ першого заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Максима Нефьодова.

Як нагадує МЕРТ, серед пріоритетних сфер портфеля допомоги найбільше фінансування передбачено напряму верховенства права – 66 проектів бюджетом EUR334,5 млн, причому найбільша частка коштів передбачена на реформу державної служби – EUR 117,7 млн, управління державними фінансами – EUR66,7 млн, забезпечення верховенства права і боротьбу з корупцією – EUR42,6 млн. Другим пріоритетним напрямом визначено місцеве самоврядування, де реалізується 97 проектів загальним бюджетом EUR319 млн, третім – "економічне співробітництво, енергетика, інфраструктура і навколишнє середовище" – 72 проекти на EUR288,5 млн. У цьому напрямі основна частка припадає на проекти енергоефективності – EUR124,9 млн, а також розвиток торгівлі і приватного сектора – EUR64,9 млн, енергетичну безпеку та ринкові реформи – EUR55,5 млн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА