16:46 05.03.2018

Ухвалення законопроекту про Нацбюро фінбезпеки припинить переслідування сумлінних суб'єктів господарювання - Южаніна

2 хв читати
Ухвалення законопроекту про Нацбюро фінбезпеки припинить переслідування сумлінних суб'єктів господарювання - Южаніна

Голова парламентського комітету з питань податкової та митної політики, народний депутат України фракції партії "Блок Петра Порошенка" Ніна Южаніна переконана, що ухвалення законопроекту про Національне бюро фінансової безпеки України припинить необґрунтоване переслідування сумлінних суб'єктів господарювання, повідомляється на офіційному сайті партії у понеділок.

За її словами, робоча група комітету вже завершила роботу над текстом законопроекту про Нацбюро фінбезпеки (НБФБ). "Розробка законопроекту була здійснена за дорученням президента України на підставі рішення Національної ради реформ", - пояснила депутат у своєму блозі "Чи змінить правила гри Нацбюро фінбезпеки?" на сайті "Новий час".

Вона зазначила, що НБФБ запропоновано створити, як єдиний орган, метою діяльності якого буде протидія злочинам, що прямо або побічно завдають шкоди публічним фінансам. "Тобто він створюється для боротьби з тими: хто розкрадає бюджетні кошти прямо з бюджету, не платить податки, будує злочинні фінансові схеми і спотворює конкурентне середовище, несе реальну загрозу фінансовій безпеці держави", - розповіла парламентарій.

При цьому, за словами Н.Южаніної, передбачені законопроектом норми не дозволять порушувати кримінальні провадження у випадках, коли відсутні докази фактичного завдання державі значних збитків або такі збитки вчасно відшкодовані.

Вона також наголосила, що створення НБФБ, як окремого незалежного органу, обґрунтовано тим, що функціонування податкової міліції в складі Державної фіскальної України надає можливість використовувати її для тиску на бізнес. "Тому правоохоронний орган, створений для протидії злочинам у бюджетній сфері, має бути максимально незалежним від усіх державних органів і за своїм функціоналом є розпорядниками бюджетних коштів. З огляду на рівень корупції в Україні, ми вважаємо, що НБФБ не може бути підпорядкований ні КМУ, ні у жодному разі центральним органам виконавчої влади", - сказала парламентарій.

За її словами, НБФБ має сконцентрувати свою увагу на системних злочинах у сфері публічних фінансів, що значно загрожують державі, а законодавчо закріплений принцип його роботи передбачає протидію злочинам у бюджетній сфері не шляхом переслідування окремих суб'єктів господарювання, як це робиться сьогодні податковою міліцією, а шляхом виявлення системних негативних явищ і процесів в економіці.

"Впровадження таких норм має призвести до припинення необґрунтованого переслідування сумлінних суб'єктів господарювання і одночасно зробити невідворотним покарання тих, чиї корисні наміри і дії загрожують фінансовій безпеці держави", - зазначила Н.Южаніна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

НКЦПФР поповнила список ненадійних інвестпроєктів 12 кейсами

"Дочка" ДТЕК уклала угоду з польською Columbus Energy щодо будівництва СНЕ 133 МВт у Польщі

Посли ЄС досягли компромісу щодо продовження ліберального режиму торгівлі з Україною

На ліквідацію наслідків масованого обстрілу енергоінфраструктури Харківщини буде спрямовано кошти Фонду підтримки енергетики України - Галущенко

Збитки навколишньому середовищу від атаки РФ на ДніпроГЕС уже становлять приблизно 140 млн грн - глава Міндовкілля

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА