17:19 05.03.2018

"Північний потік - 2" має цілком відповідати умовам Третього енергопакета ЄС - глава МЗС Фінляндії

1 хв читати
"Північний потік - 2" має цілком відповідати умовам Третього енергопакета ЄС - глава МЗС Фінляндії

Гельсінкі вважають, що проект газопроводу "Північний потік-2" має відповідати умовам Третього енергетичного пакета Європейського Союзу, а також наголошує на необхідності виконання рішень Стокгольмського арбітражу, заявляє міністр закордонних справ Фінляндської Республіки Тімо Сойні.

"Фінляндія повністю підтримує міжнародне законодавство і політику повного виконання міжнародних правил і законів. Саме тому рішення Стокгольмського арбітражу мають виконуватися. Ми стежимо за ситуацією... Ми вважаємо, що до цього проекту ("Північний потік - 2"- ІФ) потрібно буде дуже уважно придивитися, зокрема, для того, щоб він повністю відповідав умовам Третього енергетичного пакета ЄС", - сказав він на спільній прес-конференції з главою МЗС України Павлом Клімкіним у понеділок у Києві.

У свою чергу, глава МЗС України додав, що будівництво газопроводу проходитиме через економічну зону Фінляндії, а не через територіальні води.

"Ми розуміємо, що наші фінські друзі мають обмежений вплив, оскільки цей проект проходить не через територіальні води, а через економічну зону Фінляндії... Для нас фундаментально важлива підтримка в тому, що цей проект має повністю відповідати європейському енергетичному законодавству. Не може навіть йтися про винятки, що нададуть можливість "Газпрому" маніпулювати цим проектом ", - додав П. Клімкін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА