17:54 05.03.2018

"Нафтогаз" наразі не бачить підстав для розірвання договору з "Газпромом" щодо транзиту - Вітренко

1 хв читати
"Нафтогаз" наразі не бачить підстав для розірвання договору з "Газпромом" щодо транзиту - Вітренко

НАК "Нафтогаз України" зацікавлений у збереженні транзиту російського газу територією України і готовий виконувати договір про транзит із "Газпромом", підписаний у 2009 році із внесеними до нього змінами у рамках рішень Стокгольмського арбітражу.

"Наша позиція полягає в тому, що ми не бачимо наразі підстав для розірвання договору (з "Газпромом") на транзит", - заявив головний комерційний директор НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко на прес-конференції в Києві в понеділок.

"Як мінімум з того, що ми бачимо в поясненнях "Газпрому" і пропозиціях, які вони роблять щодо перегляду контракту і навіть його розриву, вони видаються нам неприйнятними", - додав представник НАК.

Ю.Вітренко уточнив, що договори з "Газпромом" про постачання і транзит газу від 2009 року передбачають певну процедуру, якої треба дотриматися у разі бажання розірвати їх: за договором про постачання треба попередити про це контрагента за 30 днів, а за договором про транзит - за 45 днів, а у разі невдачі подальших переговорів слід звернутися до Стокгольмського арбітражу.

Інформація про розрив договорів, озвучена "Газпромом", наразі стосується лише наміру "Газпрому" звернутися до арбітражу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА