14:11 06.03.2018

УКАБ пропонує обнулити митний збір на ввезення всіх добрив, окрім російських

2 хв читати
УКАБ пропонує обнулити митний збір на ввезення всіх добрив, окрім російських

Асоціація "Український клуб аграрного бізнесу" (УКАБ) пропонує запровадити нульовий митний збір на ввезення мінеральних добрив з усіх пунктів постачання, окрім Росії.

Такий пункт міститься в дорожній карті, прийнятій асоціацією для поліпшення ведення аграрного бізнесу в Україні та розрахованій на два роки.

Нульові мита, на думку УКАБ, дадуть змогу лібералізувати ринок міндобрив, монополія на якому призводить до переплати аграріями близько 4-5 млрд грн щороку, а також стримує зростання врожайності й отримання валового продукту.

Асоціація також вважає за необхідне ухвалити закон про залізничний транспорт, запустити демонополізацію "Укрзалізниці", надати доступ приватного бізнесу до залізничних перевезень, що дасть змогу знизити логістичні ризики.

"Дефіцит вагонів-зерновозів, зношеність парку тяги, ручний розподіл призводять до затримок постачання продукції та сприяють корупційним схемам, що оцінюються на рівні 300 млн грн", - зазначають в УКАБ.

Доповнення Податкового кодексу спеціальним механізмом оподаткування експортних операцій, на думку УКАБ, сприятиме виведенню бізнесу "з тіні". При цьому пропонується запровадити мораторій терміном на сім років на внесення змін до Податкового кодексу для аграріїв.

"Реалізація цих і подальших кроків, передбачених "Позиційним документом" (дорожня карта - ІФ) Асоціації протягом наступних двох років дасть змогу залучити 4 млрд грн додаткових надходжень до місцевих бюджетів, 10 млрд грн до загального бюджету України. Відкладений економічний ефект вжитих заходів протягом п'яти років залучить близько 50 млрд грн в економіку України", - прокоментував ухвалення документа генеральний директор асоціації УКАБ Тарас Висоцький.

Асоціація "Український клуб аграрного бізнесу" об'єднує агропромислові компанії, надаючи послуги з пошуку кадрів і залучення інвестицій, консультації щодо підвищення ефективності роботи аграрних компаній і пропозиції щодо вдосконалення аграрної політики.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА