14:57 06.03.2018

МВФ сказав, що протягом трьох років ми зробили більше реформ, ніж у попередні 25 - Порошенко

2 хв читати
МВФ сказав, що протягом трьох років ми зробили більше реформ, ніж у попередні 25 - Порошенко

 Президент України Петро Порошенко заявив, що останні півроку в Україні були дуже насичені реформами, але влада робить реформи не для Міжнародного валютного фонду (МВФ), а для українського народу.

"Ми робимо реформи не для МВФ, а для українського народу і майбутнього моєї країни. І я пишаюся тим, що МВФ сказав, що протягом трьох років мого президентства ми зробили більше реформ, ніж у попередні 25 років", - наголосив П.Порошенко в інтерв'ю британському виданню Financial Times, повідомляє прес-служба президента у вівторок.

Глава держави зазначив, що "останні півроку були дуже насичені активними реформами". Він нагадав, що з вересня 2017 року Україна провела освітню реформу, пенсійну реформу, реформу системи охорони здоров'я, яка зокрема стосується сільської медицини і телемедицини. Також було проведено конституційну реформу в частині судової реформи, та ухвалено новий закон про приватизацію, що встановлює прозорі правила приватизації і можливість для інвестора використовувати британську правову систему.

Президент також додав, що, одночасно з масштабним реформуванням української армії, що поребує значних коштів, Україна нарощує обсяги ремонту та будівництва нових доріг. Так, у 2015 році - на ремонт доріг було спрямовано 10 млрд. грн, у 2016 році - 20 млрд грн; у 2017 році - 30 млрд грн, в 2018 році заплановано 50 млрд грн.

"І все відбувається за зовсім новою системою державних закупівель, що заощаджує десятки мільярдів. Саме тому ми збільшили місцеві бюджети усемеро під час децентралізації. Ось чому ми маємо невелике економічне зростання", - підсумував П.Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА