18:06 07.03.2018

Гройсман доручив Мін'юсту активізувати заходи зі стягнення штрафу з "Газпрому" за вердиктом арбітражу

2 хв читати
Гройсман доручив Мін'юсту активізувати заходи зі стягнення штрафу з "Газпрому" за вердиктом арбітражу

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман надав доручення Міністерству юстиції України активізувати дії зі стягнення штрафу з російського газового монополіста "Газпрому" за вердиктом Стокгольмського арбітражу, а також за рішеннями українських судів.

"Позиція України в ситуації з " Газпромом" має бути жорсткою і послідовною. "Газпром" має виконувати вердикт Стокгольмського арбітражу, а також виконувати вимогу антимонопольного органу України і рішень українських судів. Сьогодні розмовляв про наші дії у зв'язку з цим з Міністром юстиції України Павлом Петренком", - цитує В.Гройсмана прес-служба Кабміну в четвер.

Наприкінці лютого завершився багаторічний спір між компаніями в Стокгольмському арбітражі, який зобов'язав "Газпром" доплатити НАК "Нафтогаз України" $4,63 млрд за недопоставку узгоджених обсягів газу для транзиту. Таким чином, за результатами двох арбітражних суперечок між компаніями на поставку і транзит газу "Газпром" має доплатити НАК $2,56 млрд.

Контракти на поставку і транзит газу між компаніями діють з 2009 до 2019 рік.

6 березня "Газпром" повідомив, що подав апеляцію на рішення Стокгольмського арбітражу у справі про постачання газу, за розглядом про транзит апеляцію буде подано до кінця березня 2018 року

У свою чергу в НАК "Нафтогаз України" повідомили, що апеляцію можуть подавати виключно за процедурними моментами, а не по суті рішення Стокгольмського арбітражу.

"У "Газпрому" є 90 днів на подання апеляції за процедурними моментами. Рішення арбітражу в цей час залишається в силі. "Газпром", як і раніше, заборгував "Нафтогазу" $ 2,56 млрд, на які нараховується близько $0,5 млн відсотків щодня", - зазначили в прес-службі НАК.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА