11:42 09.03.2018

МВФ надалі наполягає на ухваленні закону про Антикорупційний суд відповідно до зобов'язань України

2 хв читати
МВФ надалі наполягає на ухваленні закону про Антикорупційний суд відповідно до зобов'язань України

Міжнародний валютний фонд (МВФ) надалі наполягає на ухваленні владою України законодавства про Антикорупційний суд відповідно до зобов'язань країни у рамках програми співпраці EFF.

"Переговори з владою України тривають. На прохання влади група експертів МВФ відвідувала Київ для обговорення технічних питань реформ, передбачених програмою EFF, зокрема проекту закону про Антикорупційний суд. За підсумками візиту група експертів зробила заяву, згідно з якою необхідні подальші зусилля в реалізації відкладених заходів, необхідних для досягнення цілей програми, зокрема в енергетичному та фіскальному секторах, а також у прийнятті антикорупційного законодавства", - повідомив офіційний представник МВФ Джеррі Райс під час традиційного брифінгу у Вашингтоні в четвер.

Відповідно, додав він, дату прибуття місії МВФ до Києва в рамках чергового перегляду програми EFF наразі не визначено.

Відкрита МВФ у березні 2015 року чотирирічна програма EFF загальним обсягом SDR12,348 млрд (близько $17,5 млрд) із першим траншем у $5 млрд спочатку передбачала щоквартальний перегляд програми, виділення в 2015 році ще трьох траншів по SDR1,18 млрд і зменшення квартальних траншів у 2016-2018 роках до SDR0,44 млрд ($0,62 млрд). Україна змогла отримати з невеликою затримкою другий транш за цією програмою на $1,7 млрд на початку серпня 2015 року, після чого виникла тривала пауза у зв'язку з невиконанням низки умов, політичною кризою та зміною уряду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА