19:15 09.03.2018

Профспілки "ArcelorMittal Кривий Ріг" знову мають намір мітингувати за підвищення зарплати, збереження робочих місць і підвищення їх безпеки

3 хв читати
Профспілки "ArcelorMittal Кривий Ріг" знову мають намір мітингувати за підвищення зарплати, збереження робочих місць і підвищення їх безпеки

Спільним представницьким органом профспілкових організацій, що діють на ПАТ "Криворізький гірничо-металургійний комбінат "ArcelorMittal Кривий Ріг" (Дніпропетровська обл.), прийнято рішення про проведення мітингу з висуненням вимог до власника підприємства, зокрема, про підвищення рівня зарплати працівників, збереження робочих місць і забезпечення безпечних умов праці на виробництві.

Відповідне оголошення про проведення мітингу 14 березня о 8 годині ранку біля дороги, що веде до будівлі управління підприємства, опубліковано на сайті профспілкового тижневика "Разом-Профінфо" первинної організації профспілки трудящих металургійної і гірничодобувної промисловості України (ППО ПМГУ) ПАТ "ArcelorMittal Кривий Ріг".

"Профспілковий комітет ПО ПМГУ закликає працівників підприємства підтримати дану ініціативу і вийти на мітинг на захист своїх прав", - наголошується в оголошенні.

Як повідомлялося, 3 березня поточного року в ПАТ "ArcelorMittal Кривий Ріг" стався обвал покрівлі в першому конвертерному цеху в ході ремонтних робіт на першому блоці конвертерів 1-3, внаслідок чого загинув 25-річний працівник підрядної організації "Індустріальні технології України".

НП викликала резонанс, як на самому підприємстві, так і в Кривому Розі. Зокрема, за інформацією місцевих ЗМІ, 5 березня працівники конверторного цеху комбінату викликали до себе на змінно-зустрічні збори директора сталеплавильного департаменту Олега Ганжу, від якого вимагали провести експертну оцінку стану споруд, в яких вони працюють. При цьому частина працівників певний час відмовлялася приступати до роботи.

В офіційному прес-релізі "ArcelorMittal Кривий Ріг" повідомлялося, що причиною обвалення покрівлі стали погані погодні умови.

Разом з тим, в профспілковому комітеті ПО ПМГУ переконані, що трагедії можна було уникнути, і пояснювати те, що трапилося виключно несприятливими погодними умовами, через які зросло навантаження на покрівлю, буде далеким від об'єктивності.

"На жаль, незадовільний стан покрівель, в цілому будівель і споруд, до теперішнього часу викликає тривогу у багатьох цехах підприємства. І представники профкому ПО ПМГУ (...) неодноразово піднімали цю проблему на нарадах з охорони праці, які регулярно проводяться на підприємстві. Представники профкому вказували на аварійний стан будівель і споруд, в тому числі, поряд з іншими, і конкретно конвертерного цеху, домагаючись виділення відповідних коштів для виконання необхідних ремонтів", - зазначається в повідомленні профкому.

При цьому нагадується, що в травні 2017 року в аглоцеху металургійного виробництва також сталася надзвичайна подія зі смертельними наслідками - там також стався обвал залізобетонного перекриття покрівлі в будівлі шихтового відділення, що призвело до смертельного травмування працівника - загинула дозировщиця аглоцеха.

"7-го березня цього року представники профкому ПО ПМГУ побували в конвертерному цеху. За результатами цих відвідин було підготовлено і направлено відповідне подання на ім'я генерального директора підприємства", - резюмується в повідомленні профкому.

Раніше також повідомлялося, що низка профспілкових організацій виступала за підвищення зарплати на "ArcelorMittal Кривий Ріг" до EUR1000, погрожуючи страйками і проводячи нечисленні протестні акції. У той же час профком найчисленнішої первинної організації профспілки ПО ПМГУ "ArcelorMittal Кривий Ріг" закликав вище керівництво країни і правоохоронні органи не допустити зупинки підприємства через дії радикально налаштованих груп за підтримки незалежних профспілок.

На засіданні профкому ПО ПМГУ "ArcelorMittal Кривий Ріг" 18 серпня 2017р. було задоволено заяву про звільнення за власним бажанням голови профкому Юрія Бобченка в зв'язку з переходом в ФПУ, на його місце обрано Наталію Маринюк.

ПО ПМГУ ПАТ "ArcelorMittal Кривий Ріг" станом на 1 липня 2017 року об'єднувало в своїх рядах 21,878 тис. членів профспілки. До складу профорганізації входили три профкоми виробництв, профком департаменту, 72 цехових комітети, 53 дільничних комітети, 651 профгрупа.

ArcelorMittal володіє в Україні найбільшим гірничо-металургійним комбінатом "ArcelorMittal Кривий Ріг" і низкою малих компаній, зокрема, ПАТ "ArcelorMittal Берислав".

Корпорація Mittal Steel придбала 93,02% акцій ВАТ "Криворіжсталь" на відкритому конкурсі 24 жовтня 2005 року за 24,2 млрд грн при стартовій ціні 10 млрд грн, після чого меткомбінат був перейменований в "Mittal Steel Кривий Ріг", пізніше - в "ArcelorMittal Кривий Ріг".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млрд

Україна експортувала українським морським коридором 40 млн т вантажів, скоротивши їх обробку в Дунайських портах на 16% у 1 кв.

Шмигаль обговорив з президентом Світового банку ситуацію в енергетичному секторі України

"Кернел" повідомив про значне погіршення діяльності через ракетні атаки РФ

Енергосистема України втратила 8 ГВт потужності через нещодавні російські обстріли - прем'єр

"Луцьк Фудз" у 2023р. наростив чистий прибуток на 8,5% до 46 млн грн

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Нафта знижується на даних про запаси у США, Brent біля $89,3 за барель

Занадто м'яка фіскальна політика США загрожує економіці країни та світу - МВФ

Збори акціонерів "Центренерго" планують ухвалити рішення про продаж їм е/е та закупівлю газу і вугілля протягом року

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА