20:56 10.03.2018

ЄК обговорила з Японією і США американські мита на сталь і алюміній

2 хв читати
ЄК обговорила з Японією і США американські мита на сталь і алюміній

Європейська комісія оголосила в суботу про зустріч, що відбулася в Брюсселі, члена ЄК з питань торгівлі Сесілії Мальмстрем, міністра економіки і промисловості Японії Хіросіге Секо і торгового представника США Роберта Лайтхайзера, які обговорювали перевиробництво сталі.

"Нарада стала продовженням співпраці між трьома сторонами, розпочатої в кулуарах міністерської зустрічі Світової організації торгівлі в грудні минулого року, для вирішення таких питань, як практика, що порушує торгівлю, яка призводить до серйозного перевиробництва в глобальних масштабах у таких секторах, як сталь", - відзначається в комюніке Єврокомісії.

У ньому повідомляється, що на нараді "було досягнуто домовленостей про подальші кроки в цьому співробітництві, такі як розробка більш жорстких правил щодо субсидій для промисловості, посилення вимог щодо повідомлення СОТ і активізація обміну інформацією щодо дій, які порушують торгівлю".

За підсумками зустрічі три сторони випустили звіт, в якому були викладені узгоджені спільні зусилля, зазначається в повідомленні ЄК.

На зустрічі єврокомісар Мальмстрем і міністр Секо також підняли питання перед американським торговельним представником стосовно рішення президента США Дональда Трампа про введення імпортних мит на низку виробів зі сталі та алюмінію. Вони підкреслили, що в Європейському союзі і в Японії серйозно стурбовані оголошеними заходами. Як давні партнери США в області безпеки вони очікують, що експорт ЄС і Японії в США буде звільнений від застосування більш високих тарифів.

Член ЄК Мальмстрем також зустрілася з торговим представником США Лайтхайзером, щоб продовжити обговорення цього питання далі і отримати додаткову ясність щодо процесу, пов'язаного з оголошеними заходами, йдеться в комюніке.

Після консультацій вона написала в твіттері: "У мене була відверта дискусія з американською стороною про серйозну невирішену проблему тарифів на сталь і алюміній. Як близький партнер Сполучених Штатів з безпеки і торгівлі Європейський Союз повинен бути виключений з оголошених заходів. Однак однозначної ясності щодо точної процедури звільнення від оподаткування в США немає, так що дискусії продовжаться на наступному тижні".

У минулу п'ятницю на прес-конференції в Брюсселі заступник голови Єврокомісії, що курирує конкуренцію і торгівлю, Юрки Катайнен попередив журналістів, що не варто чекати, що на цій першій зустрічі відразу все буде вирішено.

"Завтрашня нарада - це одна з нарад. Не остаточна нарада. Те, чого ми бажаємо, - більшої ясності. Така на завтра головна мета. Але я майже переконаний, що дискусія продовжиться надалі", - сказав Катайнен.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА