12:56 12.03.2018

Україні необхідна підтримка у вигляді нової MFA - Гройсман

2 хв читати
Україні необхідна підтримка у вигляді нової MFA - Гройсман

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман наголошує на важливості отримання нової макрофінансової допомоги (MFA) від Європейського Союзу, оскільки вважає, що на сьогодні говорити про самостійне подолання країною всіх викликів, зокрема обслуговування зовнішніх боргів, ще зарано.

"Всі умови будуть визначені саме Європейською комісією, є набір рішень, необхідних для того, щоб отримати цю підтримку", - сказав В.Гройсман під час спільного брифінгу з представником Європейського Союзу з питань зовнішньої політики і безпеки Федерикою Могеріні в понеділок в Києві, коментуючи нову програму макрофінансової допомоги.

Він додав, що є ряд умов, які необхідно виконати Україні, щоб отримати цей фінансовий ресурс. "Зараз ми якраз спільно з Європейською комісією над цим працюємо", - сказав прем'єр.

В.Гройсман також зазначив, що ці кошти будуть спрямовані до держбюджету України. "На сьогодні рано поки що говорити про те, що ми можемо самостійно долати всі виклики, зокрема і обслуговування зовнішніх боргів. Тому така підтримка нам необхідна", - додав прем'єр.

Він підкреслив, що необхідно працювати над зростанням української економіки, щоб вона стала більш самодостатньою.

Як повідомлялося, Європейська комісія запропонувала виділити Україні нову макрофінансову допомогу (MFA) в розмірі до EUR1 млрд для підтримки економічної стабілізації та структурних реформ.

Йдеться про четверту програму макрофінансової допомоги Україні, яку повинні схвалити Європарламент і Рада ЄС.

"Сьогоднішня пропозиція йде за запитом української влади та прямими дискусіями між президентом Комісії Жан-Клодом Юнкером і президентом України Петром Порошенком. Нова програма спрямована на те, щоб спиратися на прогрес, досягнутий у підтримці стабілізації економіки та структурних реформ під час трьох попередніх операцій MFA", - йдеться в заяві Єврокомісії, оприлюдненій у п'ятницю.

У Єврокомісії наголосили, що виплати залежатимуть від реалізації реформ в Україні.

"Усі виплати за запропонованою програмою, зокрема перша, будуть залежати від реалізації реформ, спрямованих на усунення вразливих моментів, виявлених в українській економіці. Внесені в Меморандум про взаєморозуміння, вони будуть враховувати заходи, які залишаються невирішеними з попередньої програми MFA, і міститимуть кроки з посилення боротьби з корупцією", - зазначили в Єврокомісії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА