18:05 12.03.2018

Порошенко підписав закон про товариства з обмеженою відповідальністю

2 хв читати
Порошенко підписав закон про товариства з обмеженою відповідальністю

Президент України Петро Порошенко підписав закон "Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю", повідомляється на офіційному сайті глави держави в понеділок.

"На думку окремих експертів, ухвалення та підписання цього закону допоможе нам значно підвищити позиції України в рейтингу Doing business. Я вже зазначав, що ми за ці три роки зробили надзвичайно великий прогрес у рейтингу, посідаючи зараз 76 позицію. Але я наголошую, що ми не плануємо на цьому зупинятися", - сказав П.Порошенко на церемонії підписання закону під час зустрічі з представниками вітчизняного та іноземного бізнесу.

Глава держави зазначив, що досі діяльність товариств із обмеженою та додатковою відповідальністю в Україні регулювалася законом про господарські товариства, ухваленим ще в 1991 році.

За його словами, новий закон стосується більшості суб'єктів малого і середнього бізнесу і надає можливість ефективно захистити учасників таких товариств. Згідно із новим законом вводяться сучасні принципи ефективного регулювання, створення і ведення бізнесу. "Ці процедури будуть простішими, зрозумілішими. Закон має забезпечити учасникам товариства комфортний правовий простір для врегулювання своїх відносин. Зменшити ризики захоплення контролю над товариством, фактично, прибрати ризики рейдерських атак", - сказав П.Порошенко.

"Знімаються обмеження щодо формування статутного капіталу, спрощується процедура реєстрації, успадкування частини в статутному капіталі товариства, право отримання кредити або фінансування під заставу частини товариства, що полегшить залучення додаткових коштів ... Неможливо виключити міноритарного учасника за так зване систематичне невиконання або неналежне виконання обов'язків, яке було вивчено ... певними рейдерами ", - пояснив глава держави.

Очікується також, що закон суттєво поліпшить бізнес-клімат, сприятиме залученню прямих іноземних інвестицій, створить передумови для створення нових і розвитку наявних підприємств.

Як наголошується в повідомленні, документ удосконалює регулювання відносин, які пов'язані зі створенням, діяльністю та припиненням товариств з обмеженою та додатковою відповідальністю. Він також усуває значні недоопрацювання, які існують в чинному законодавстві, і приведе його у відповідність до норм та концептуальних підходів, характерних для законодавчих актів ЄС та країн-членів ЄС.

Як повідомлялося, 6 лютого Верховна Рада підтримала в повторному другому читанні та загалом закон "Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю", а 20 лютого голова парламенту Андрій Парубій підписав його і направив президенту на підпис.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА