19:56 12.03.2018

"Укрзалізниця" переконана в необхідності встановлення PPI орієнтиром для індексації вантажних тарифів

2 хв читати
"Укрзалізниця" переконана в необхідності встановлення PPI орієнтиром для індексації вантажних тарифів

ПАТ "Укрзалізниця", як і раніше, переконана в необхідності встановлення індексу цін виробників (Producer Price Index, PPI) базовим орієнтиром для індексації тарифів на внутрішні залізничні вантажні перевезення в Україні, заявляє виконувач обов'язків голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов.

"Стосовно тарифу та розміру тарифу, позиція "Укрзалізниці" залишається незмінною щодо того, що ми пропонували і пропонуємо бізнесу: прозорий і зрозумілий підхід, пов'язаний з індексом цін виробників, як орієнтиром для індексації у цьому році і в наступні, до моменту комплексного перегляду системи тарифів", - сказав Є.Кравцов у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" у понеділок.

Крім того, за його словами, "Укрзалізниця" вже подала відповідні документи до Мінінфраструктури для змін усередині класів вантажів.

"Перше - скоротити розрив між позакласними вантажами: у нас великі обсяги перевезень будівельних вантажів у цьому році і ми бачимо, що відправники не проти того, щоб провозити щебеневу продукцію на 900 і більше км, а нам необхідно, щоб ці перевезення були ефективними. Тому ми виступили з ініціативою перегляду економічної доцільності у позакласних вантажах", - зазначив Є.Кравцов.

Другим питанням він назвав подальше розділення коефіцієнтів на маршрутні і вагонні відправлення вантажів.

"Те, що говорять про неефективність роботи, пов'язано з тим, що ми здійснюємо багато навантажень на малоефективних станціях з малою кількістю вагонів в обслуговуванні. Для нас було б простіше оголосити заборону, або конвенцію з забороною на навантаження на малодіяльних станціях, але ми думаємо йти більш цивілізованим шляхом, і якщо проводити таке навантаження на малодіяльних станціях, то давайте за це більше платити" - резюмував глава "Укрзалізниці".

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України, затвердивши 14 лютого фінансовий план ПАТ "Укрзалізниці", погодив підвищення тарифів на пасажирські перевезення в 2018 двічі на 12% - з 1 квітня і з 1 жовтня. "Укрзалізниця" ж зазначала, що в підсумку, в середньому на рік, фактично підвищення становитиме 8%.

Стосовно вантажних тарифів Є.Кравцов повідомляв, що фінплан передбачає надходження від дерегуляції вагонної складової. "Також ми ініціювали відмову від позакласних вантажів. Ми досить довго говорили, що нам потрібно проводити зближення класів, спробуємо це зробити швидшими темпами", - додавав глава "Укрзалізниці".

Фінплан "Укрзалізниці" передбачає дохід 92,2 млрд грн і чистий прибуток 0,7 млрд грн.

"Укрзалізниця" є основним перевізником вантажів і пасажирів, перевозять 82,4% від загального вантажопотоку і 33,4% пасажиропотоку в країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА