20:45 12.03.2018

Україна та Нідерланди домовилися про уникнення подвійного оподаткування

2 хв читати
Україна та Нідерланди домовилися про уникнення подвійного оподаткування

Міністр фінансів України Олександр Данилюк і Державний секретар Міністерства фінансів Нідерландів Менно Снел (Menno Snel) у понеділок підписали протокол про внесення змін до Конвенції між Україною і Королівством Нідерландів про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи і майно, йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства фінансів України.

"Укладення цього протоколу направлено на уникнення подвійного оподаткування доходів фізичних і юридичних осіб, які виникають на територіях обох країн. Це буде досягатися як шляхом поділу права оподаткування окремих видів доходів між Україною та Королівством Нідерландів в залежності від місця їх виникнення, так і шляхом обліку в податкових зобов'язаннях платника податків однієї держави сум податків, сплачених на території іншої держави", - йдеться в повідомленні.

У Мінфіні зазначають, що висновок протоколу створює сприятливі умови для інвесторів України і Нідерландів, стимулює ділову ініціативу підприємців, регулює питання міжнародного оподаткування доходів у двосторонніх стосунках між державами.

Також це дозволить запобігати ухиленню від сплати податків з одночасним зменшенням тиску на законослухняних платників податків, усунути податкову дискримінацію. Крім того, протокол дозволяє створити механізми поліпшення співпраці між податковими органами України та Нідерландів шляхом встановлення процедур взаємного узгодження спірних питань, забезпечити обмін податковою інформацією.

Протокол передбачає оподаткування дивідендів за ставкою 5% - якщо фактичним власником дивідендів є компанія, яка безпосередньо володіє принаймні 20% капіталу компанії, що сплачує дивіденди, і 15% - у всіх інших випадках (виключено положення про оподаткування дивідендів за ставкою 0%), збільшення розміру ставки оподаткування відсотків - з 2% до 5%, встановлення ставки оподаткування роялті на рівні 5% і 10% (виключено положення про оподаткування роялті за ставкою 0%) і нову редакцію статті з обміну інформацією, якою передбачається значне розширення можливостей сторін щодо обміну податковою інформацією.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна експортувала українським морським коридором 40 млн т вантажів, скоротивши їх обробку в Дунайських портах на 16% у 1 кв.

Шмигаль обговорив з президентом Світового банку ситуацію в енергетичному секторі України

"Кернел" повідомив про значне погіршення діяльності через ракетні атаки РФ

Енергосистема України втратила 8 ГВт потужності через нещодавні російські обстріли - прем'єр

"Луцьк Фудз" у 2023р. наростив чистий прибуток на 8,5% до 46 млн грн

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Нафта знижується на даних про запаси у США, Brent біля $89,3 за барель

Занадто м'яка фіскальна політика США загрожує економіці країни та світу - МВФ

Збори акціонерів "Центренерго" планують ухвалити рішення про продаж їм е/е та закупівлю газу і вугілля протягом року

Мінагрополітики прогнозує у 2024р. скорочення виробництва зернових до 52,4 млн тонн, збереження врожаю олійних - 21,7 млн тонн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА