16:13 13.03.2018

МЕРТ розчароване рішенням ЄК відкинути запропоновані експортерами г/к прокату зобов'язання для незастосування антидемпінгових мит

2 хв читати
МЕРТ розчароване рішенням ЄК відкинути запропоновані експортерами г/к прокату зобов'язання для незастосування антидемпінгових мит

Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) розчароване рішенням Європейської комісії (ЄК) відкинути запропоновані "Метінвестом" та іншими експортерами гарячекатаного прокату зобов'язання для незастосування антидемпінгових мит.

"Ми дуже розчаровані таким рішенням європейської сторони. Особливо в контексті положень ст. 50 Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, які передбачають, зокрема, надання переваги ціновим зобов'язанням. Україна неодноразово підкреслювала важливість даних положень в контексті збереження і розвитку режиму вільної торгівлі між Україною і ЄС", - прокоментувала агентству "Інтерфакс-Україна" заступник міністра економічного розвитку і торгівлі - продавці України Наталія Микольська.

Вона також зазначила, що українські виробники є історичними постачальниками гарячекатаного прокату на ринок ЄС. "І вони були готові вдатися до самообмежень для збереження чинного режиму торгівлі. Уряд, зі свого боку, готовий забезпечити різні механізми контролю виконання цих зобов'язань і бути в постійному діалозі з Єврокомісією", - підкреслила торгпред.

Раніше повідомлялося, що ЄК відкинула запропоновані групою "Метінвест" і іншими експортерами гарячекатаного прокату з України, РФ, Ірану і Бразилії цінові зобов'язання в обмін на незастосування до них раніше введених антидемпінгових мит. Вердикт вступив в силу 10 березня цього року.

"Наразі Мінекономрозвитку спільно з національною індустрією докладно аналізує вказане рішення. Водночас ми будемо продовжувати діалог з Єврокомісією і працюватимемо з національною індустрією із забезпечення доступу української продукції на ринок ЄС і виконання Угоди про асоціацію", - додала Н.Микольська.

Як повідомлялося, ЄК в жовтні 2017 ухвалила рішення про введення фіксованого антидемпінгового мита на гарячекатаний прокат виробництва групи "Метінвест" в розмірі EUR60,5/тонна, що також буде застосовуватися до всіх українським постачальників даної продукції. Під час розслідування було встановлено факт поставок з боку "Метінвесту" за демпінговими цінами, що завдало збитків європейським виробникам аналогічної продукції.

Під час розрахунку завдання збитків з боку групи "Метінвест" ЄК виключила поставки одного з підприємств групи, розміщеного на непідконтрольній території, визначивши ситуацію як форс-мажорну.

Під час розслідування було визначено, що продукція групи "Метінвест" поставлялася в ЄС з демпінговою маржею в розмірі 19,4%.

Ініціатором введення п'ятирічних антидемпінгових мит виступила Європейська асоціація сталеливарної промисловості (Eurofer).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА