16:44 13.03.2018

МВФ може стати координатором глобального регулювання ринку криптовалют - Лагард

2 хв читати
МВФ може стати координатором глобального регулювання ринку криптовалют - Лагард

Міжнародний валютний фонд (МВФ) може відігравати центральну роль в координації глобального регулювання ринку криптовалют, вважає директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард.

У своєму блозі вона попередила про "темну сторону" криптовалют і ризики, пов'язані з цим ринком.

"Попри те, що технологія блокчейн може радикально змінити багато сфер, крім фінансів, криптовалюти є небезпечними, зокрема, тому, що можуть бути використані як інструмент відмивання грошей і фінансування тероризму", - заявила К.Лагард.

"Звичайно, відмивання грошей і фінансування тероризму - це лише одна сфера ризику. Інша - фінансова стабільність. Швидке зростання ринку криптовалют, їхня висока волатильність і слабко виражений зв'язок з традиційним фінансовим світом можуть створити нові вразливі моменти", - зазначила вона.

К.Лагард заявила про необхідність вжиття заходів у відповідь на наявні ризики, зазначивши, що МВФ може відігравати центральну роль в цьому процесі.

"Жодна з країн не зможе впоратися з цією загрозою поодинці, - вважає вона. - МВФ має унікальну позицію, будучи форумом для віднайдення відповідей на питання про ринок криптовалют".

Глави центробанків і фінансових відомств держав G-20 обговорять питання регулювання ринку криптовалют під час майбутньої зустрічі в Буенос-Айресі.

Пропозиції К.Лагард в плані регулювання ринку криптовалют передбачають заходи щодо захисту споживачів, використання інструментів біометрії, криптографії та штучного інтелекту для швидкого виявлення підозрілих транзакцій, а також введення єдиних правил для ринку в різних країнах.

Глава МВФ також зазначила, що "відкидати криптовалюти було б не мудро".

"Ми повинні вітати їхній потенціал, але усвідомлювати ризики", - заявила вона.

Курс біткойна на 16:00 за к.ч. у вівторок становить $9137,15, що на 0,4% перевищує номінальну вартість криптовалют на закриття попередньої сесії, свідчать дані CoinDesk.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА