16:27 14.03.2018

Уряд України дав старт монетизації пільг на проїзд

2 хв читати
Уряд України дав старт монетизації пільг на проїзд

 Кабінет Міністрів України затвердив порядок надання пільг у готівковій формі з оплати проїзду усіма видами транспорту загального користування на міських, приміських і міжміських маршрутах.

Як повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики України, відповідну постанову ухвалив Кабінет Міністрів України на засіданні в середу.

Документ передбачає надання замість пільг компенсації, розмір якої щорічно визначатимуть обласні державні адміністрації, Київська міська державна адміністрація на відповідний рік, а також визначає основні правові та організаційні засади надання компенсаційних виплат окремим категоріям громадян, що мають право на пільговий проїзд.

Так, згідно з документом, розмір отриманої грошової пільги на проїзд не враховуватиметься в сукупний дохід сім'ї під час розрахунку субсидії.

Розмір цієї щомісячної виплати визначатиметься шляхом множення середньої вартості проїзду в місцевому комунальному транспорті в області (на 1 січня) на 30 поїздок.

У разі зміни вартості проїзду сума виплати змінюватиметься з наступного місяця.

Для осіб, які мають право на пільги на поїздки в міжміському транспорті, виплату буде збільшено на 20%, для осіб з інвалідністю I групи або для дітей з інвалідністю виплата здійснюється в подвійному розмірі, а для осіб з інвалідністю I- II груп і дітей з інвалідністю, які проходять навчання або реабілітацію, виплата додатково збільшується вдвічі.

"Монетизація усуває несправедливість нерівномірного доступу до вказаної пільги, а пільговики отримують можливість витратити гроші на свій розсуд", - наголошують у Мінсоцполітики.

У повідомленні зазначено, що реалізація акта дає змогу органам місцевого самоврядування надавати пільги окремим категоріям громадян з оплати проїзду в готівковій формі.

Крім того, Кабмін ухвалив постанову "Про встановлення державних соціальних нормативів у сфері транспортного обслуговування".

"Зазначеною постановою затверджується соціальна норма кількості пільгових поїздок, а також розподіл пільгових поїздок транспортом загального користування на міських і приміських маршрутах, що необхідно для визначення розміру щомісячної готівкової виплати", - повідомляють у Мінсоцполітики.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА