10:49 19.03.2018

65 українських бізнес-асоціації закликають внести до ВР законопроект про податок на виведений капітал до кінця березня

2 хв читати

Представники Української Ради Бізнесу, до складу якої входять 65 бізнес-асоціацій, закликали Президента України та Прем'єр-міністра України продовжити роботу над однією з найважливіших для економіки реформ — ліквідацією дискреційного податку на прибуток та заміну його сучасною моделлю – податком на виведений капітал (система оподаткування розподіленого прибутку підприємств).

“Закликаємо Президента України якнайшвидше погодити нову модель із міжнародними інвесторами та до кінця березня внести його до Парламенту як невідкладний”, - звернулися публічно до влади українські бізнес-асоціації, що включають представників малого та середнього бізнесу України, вітчизняних виробників, імпортерів, аграріїв, представників фінансового, ІТ- сектору тощо.

Бізнес-асоціації УРБ наголосили, що брали участь у роботі над проектом про податок на розподілений прибуток підприємств протягом 2015-2017 років, який одноголосно був підтриманий Кабміном восени 2017 року.

“Ми не цураємось публічного та відкритого діалогу з тими, хто має сумніви в ефективності запропонованих змін. Сьогодні ми продовжуємо висловлювати свою готовність допомагати Уряду, Парламенту та Президенту у практичній реалізації цієї реформи з чітким контролем критеріїв її оцінки. Крім цього, ми висловлюємо бажання долучитись до процесу пошуку неефективних видатків бюджету для компенсації потенційних втрат у 23-30 млрд. грн. від запровадження даного податку на перший рік реформи. Ми переконані, що оцінки таких втрат, зроблені представниками МЕРТ та Мінфіну разом із експертами Реанімаційного пакету реформ та Інституту майбутнього, є фаховими та такими, що не викликають жодних сумнівів», - йдеться у публічному зверненні.

 Також йдеться про те, що повернути в Україну великі інвестиції неможливо без відновлення довіри серед малих та середніх інвесторів: “Ми підтримуємо кардинальне оновлення держави та її політики по відношенню до підприємництва, в першу чергу - малого та середнього, як основних генераторів інновацій та нових робочих місць”.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА