08:52 20.03.2018

Нафта Brent подорожчала до $ 66,26 за барель

2 хв читати
Нафта Brent подорожчала до $ 66,26 за барель

Вартість нафти еталонних марок демонструє помірне зростання в ході торгів у вівторок, інвестори оцінюють дані з видобутку ОПЕК і чекають звіту щодо запасів палива в США.

Ціна травневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures в понеділок зросла на $ 0,21 (0,32%) - до $ 66,26 за барель. У понеділок контракти знизилися в ціні на $ 0,16 (0,24%) - до $ 66,05 за барель.

Вартість ф'ючерсу на нафту WTI на квітень, торги яким завершуються у вівторок 20 березня, в ході сесії Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) підвищилася до цього часу на $ 0,20 (0,32%) - до $ 62,26 за барель. За підсумками попередньої сесії контракти подешевшали на $ 0,28 (0,45%) - до $ 62,06 за барель.

Як повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на інформовані джерела, технічний комітет ОПЕК оцінив рівень виконання умов угоди картелю з партнерами зі зниження видобутку в лютому в 138%. Всередині 12 країн організації план був перевиконаний на 42%, в країнах-партнерах - на 13%.

Тим часом Саудівська Аравія відзвітувала про зростання експортних поставок дизельного палива і бензину в січні до історичного максимуму.

Також трейдери чекають даних про запаси палива в США. Американський інститут нафти (API) оприлюднить свої показники в ніч з вівторка на середу, а офіційні дані міністерства енергетики США оприлюднять в середу. Експерти в середньому прогнозують збільшення запасів нафти за минулий тиждень на 3,4 млн барелів.

Ринок також буде уважно стежити за даними стосовно нафтовидобування.

"Видобуток сланцевої нафти в США обмежує зростання котирувань, - говорить аналітик сировинного ринку в Rakuten Securities Сатору Йосида. - Однак нафтовий ринок досить стійкий. Навіть якщо ціни з якоїсь причини падають, вони відносно швидко відновлюються".
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА