12:03 20.03.2018

Кабмін пропонує ВР звільнити іноземців-керівників держкомпаній від подання е-декларацій

1 хв читати
Кабмін пропонує ВР звільнити іноземців-керівників держкомпаній від подання е-декларацій

- Кабінет Міністрів України пропонує Верховній Ради уточнити перелік керівництва державних підприємств, на яких поширюється дія закону про запобігання корупції.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", відповідний законопроект (№8158) про внесення змін до ст.3 закону про запобігання корупції уряд зареєстрував у парламенті в понеділок.

Міністерство юстиції України, яке виступило автором законодавчої ініціативи, пропонує закріпити, що суб'єктами, на яких поширюється дія закону про запобігання корупції, є керівники, їхні заступники, голова і члени наглядової ради, за винятком іноземців-нерезидентів, глави і членів виконавчого органу юридичних осіб , державна частка в статутному капіталі яких перевищує 50%.

Крім того, під дію закону будуть потрапляти інші посадові особи юридичних осіб публічного права, а також ті, хто входить до складу наглядової ради державної організації, метою якої є отримання прибутку.

Згідно зі ст.45 закону про запобігання корупції, вищевказані посадові особи, крім іноземців-нерезидентів, зобов'язані будуть щорічно до 1 квітня подавати е-декларації.

На сьогодні суб'єктами, на яких поширюється дія цього закону, є посадові особи юросіб публічного права, а також всі, хто входить до наглядової ради державних банків, державних підприємств або державних організацій, метою яких є отримання прибутку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА