08:30 21.03.2018

G20 закликала всі країни до діалогу в сфері торгівлі

1 хв читати
G20 закликала всі країни до діалогу в сфері торгівлі

Міністри фінансів і глави центробанків країн "великої двадцятки" за підсумками зустрічі в Аргентині закликали до "подальшого діалогу та дій" у сфері міжнародної торгівлі - в світлі зростаючих розбіжностей між США і їх торговими партнерами.

У той же час в підсумковому комюніке G20 відсутня ще донедавна традиційна фраза про готовність усіх країн боротися "з усіма формами протекціонізму" і розвивати відкриту і світову економіку.

Міністри фінансів Німеччини, Франції, Бразилії та інших країн закликали США використовувати багатосторонній, а не односторонній підхід при вирішенні питань у сфері торгівлі, повідомляє The Wall Street Journal. Низка представників G20, за даними газети, розглядали можливість включення в підсумкове комюніке фрази з критикою "торгової політики, що враховує тільки внутрішні інтереси", однак США виступили проти.

Міністр фінансів США Стівен Мнучін відкинув звинувачення в протекціонізмі, які звучать на адресу Вашингтона. "Ми повинні бути готові діяти в інтересах США, щоб захищати вільні, справедливі та взаємовигідні торговельні відносини", - сказав він журналістам, коментуючи оголошене США введення мит на сталь і алюміній.

Учасники зустрічі, висловлюючи свою стурбованість, назвали в комюніке міжнародну торгівлю важливим двигуном зростання світової економіки.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА