16:43 21.03.2018

МВФ виступає проти ідеї проведення податкової амністії в Україні - Данилюк

1 хв читати
МВФ виступає проти ідеї проведення податкової амністії в Україні - Данилюк

Міжнародний валютний фонд (МВФ) виступає проти проведення в Україні податкової амністії, повідомив міністр фінансів Олександр Данилюк.

"МВФ проти податкової амністії в будь-якій формі. Вони проти, оскільки досвід інших країн демонструє, що далеко не скрізь це спрацювало. Перш ніж вводити "нульову декларацію", треба провести консультації: показати МВФ, а головне - всім українцям, для чого це потрібно і в якому пакеті вноситимемо", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", відповідаючи на запитання про перспективи "нульової декларації".

Глава Мінфіну також зазначив, що відомство розглядає ініціативу щодо внесення законопроекту про "нульову декларацію" і непрямі методи в пакеті з BEPS, проте наголосив, що це не пов'язані між собою кроки.

"Інша справа - разове розкриття інформації про майно перед початком міжнародного обміну інформацією, так зване voluntary disclosing. Це стандартна процедура, яка проводилася багатьма країнами перед початком обміну інформацією. Нині ми з Нацбанком та експертами вивчаємо такий досвід для вироблення проекту закону", - додав міністр.

Як повідомлялося, президент на нещодавній зустрічі з бізнес-спільнотою виступив за проведення податкової амністії, запропонувавши повернутися до обговорення "нульової декларації".


Повністю інтерв'ю з О.Данилюком читайте на сайті агентства "Інтерфакс-Україна" www.interfax.com.ua

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА