11:00 22.03.2018

Власник Kyiv Post продав газету більш ніж за $3,5 млн

3 хв читати
Власник Kyiv Post продав газету більш ніж за $3,5 млн

Власник щотижневої англомовної газети Kyiv Post Мохаммад Захур уклав попередню угоду з одеським бізнесменом сирійського походження Аднаном Ківаном щодо продажу видання за суму понад $3,5 млн, повідомляє Kyiv Post.

Очікується, що продаж буде закрито 1 квітня.

У редакції зазначають, що М.Захур заявив, що А.Ківан заплатить "набагато більше, ніж $3,5 млн, проте точну ціну продажу називати відмовився.

М.Захур також повідомив редакції, що А.Ківан уже передав значний авансовий платіж.

У повідомленні видання зазначено, що М.Захур також зустрічався з іншими потенційними покупцями. Зокрема, з генеральним директором Dragon Capital і власником групи новинних медіа "Новое время" Томасом Фіалою, який вважає ціну за видання завищеною.

Крім того, за словами М.Захура, бізнесмени Дмитро Фірташ та Сергій Курченко, а також особи, пов'язані, на його думку, з нинішнім президентом України Петром Порошенком, намагалися купити Kyiv Post, але він відмовився.

М.Захур наголосив, що ніколи не продасть газету тому, хто захоче завдати виданню шкоди або негативно вплинути на незалежність редакційної політики.

У редакції видання з посиланням на М.Захура зазначають, що А.Ківан заявив, що цінує журналістську незалежність Kyiv Post, але залишає за собою право найняти власну команду журналістів та інших співробітників, а також має намір після закриття угоди зустрітися зі співробітниками Kyiv Post й обговорити з ними майбутнє газети. Він також заявив, що не хоче нічого змінювати в стратегії Kyiv Post.

"Він думає про Kyiv Post як про бренд №1. Крім того, у цього "вікна світу в Україну" - велика кількість читачів серед місцевих емігрантів", - наведено в повідомленні видання слова М.Захура.

За його словами, після купівлі видання він інвестував понад $5 млн у розвиток Kyiv Post, який на той час перебував у скрутному фінансовому становищі, і наголосив, що А.Ківан, на його думку, готовий інвестувати в розвиток видання ще більше.

"На відміну від мене, він хоче розвивати свій медіабізнес. Для мене Kyiv Post був виключно засобом комунікації, а не основним бізнесом. Для нього Kyiv Post стане частиною розширення його бізнесу в засобах масової інформації. Він також будує в Києві телевізійну студію", - зазначив М.Захур.

У свою чергу редактор газети Ольга Руденко зауважила, що Kyiv Post - незалежне видання, завжди ним було і має таким залишитися.

"Редакційна незалежність - наш головний принцип, наріжний камінь. Без неї Kyiv Post не може існувати. Жодного компромісу в цій частині бути не може. Це позиція особисто моя і, я впевнена, абсолютно всіх наших журналістів", - написала вона на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Як повідомлялося, в 2009 році Мохаммад Захур купив Kyiv Post у його засновника Джеда Сандена за $1,1 млн.

Kyiv Post — англомовна газета про події в Україні. Виходить у форматі щотижневої газети, також доступна її онлайн-версія. Перший випуск газети вийшов 18 жовтня 1995 року.

Бізнесмен і колишній депутат Одеської міськради А.Ківан є засновником інвестиційно-будівельної компанії Kadorr Group, яка входить до Kivan Group Companies (обидві - Одеса). У портфелі групи - понад 40 житлових комплексів, торговельні та бізнес-центри, а також котеджні містечка в Одесі. Крім того, компанія реалізує проекти в Києві - ЖК "Тридцять восьма перлина" на 356 апартаментів на вул. Жилянській, а також 8-поверховий готель на 182 номери на Андріївському узвозі, 14-16.

Восени 2017 року Служба безпеки України звинуватила А.Ківана у фінансуванні незаконних збройних формувань "ДНР/ЛНР". Бізнесмен публічно спростував ці заяви й оголосив про готовність пояснити походження всіх коштів і печаток, виявлених СБУ під час обшуків.

Мохаммад Захур - британсько-український підприємець пакистанського походження, засновник й основний власник групи ISTIL (International Steel and Tube Industries Limited).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна експортувала українським морським коридором 40 млн т вантажів, скоротивши їх обробку в Дунайських портах на 16% у 1 кв.

Шмигаль обговорив з президентом Світового банку ситуацію в енергетичному секторі України

"Кернел" повідомив про значне погіршення діяльності через ракетні атаки РФ

Енергосистема України втратила 8 ГВт потужності через нещодавні російські обстріли - прем'єр

"Луцьк Фудз" у 2023р. наростив чистий прибуток на 8,5% до 46 млн грн

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Нафта знижується на даних про запаси у США, Brent біля $89,3 за барель

Занадто м'яка фіскальна політика США загрожує економіці країни та світу - МВФ

Збори акціонерів "Центренерго" планують ухвалити рішення про продаж їм е/е та закупівлю газу і вугілля протягом року

Мінагрополітики прогнозує у 2024р. скорочення виробництва зернових до 52,4 млн тонн, збереження врожаю олійних - 21,7 млн тонн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА