12:56 22.03.2018

Рада ввела безстрокову легалізацію побудованих до 2015 р. самобудов класу CC1

2 хв читати
Рада ввела безстрокову легалізацію побудованих до 2015 р. самобудов класу CC1

 Депутати Верховної Ради прийняли рішення ввести безстрокову легалізацію (введення в експлуатацію) об'єктів незначного класу наслідків (СС1), побудованих без дозволу на виконання будівельних робіт.

Відповідний законопроект №3696 "Про внесення змін до закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" щодо продовження терміну прийняття в експлуатацію об'єктів будівництва, споруджених без дозволу на виконання будівельних робіт" на засіданні парламенту в четвер підтримали 276 депутатів.

Як випливає з порівняльної записки до документа, до другого читання терміни прийняття в експлуатацію приватних будинків, побудованих без дозволів, пропонувалося продовжити до 31 грудня 2018 року, проте всі правки щодо термінів були відхилені. Таким чином, легалізація самобудів класу CC1 є безстроковою.

Як зазначається в документі, орган державного архітектурно-будівельного контролю зобов'язаний прийняти об'єкт в експлуатацію після технічного обстеження протягом 10 днів з моменту подання заяви.

"У 2015 році власники приватних і дачних будинків, побудованих без дозволу, мали можливість завершити всі необхідні процедури протягом року. Проте багато хто так і не встиг цього зробити. Сподіваюся, що громадяни поставляться до цього відповідально і отримають право власності на таку нерухомість", - написав заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе на своїй сторінці в Facebook.

Дія закону поширюється на індивідуальні житлові будинки, садові, дачні будинки загальною площею до 300 кв. м, а також господарські (присадибні) будівлі і споруди загальною площею до 300 кв. м (побудовані в період з 5 серпня 1992 до 9 квітня 2015 року); будівлі і споруди сільськогосподарського призначення (побудовані до 12 березня 2011 року).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА