14:00 23.03.2018

"Спецтехноекспорт" у 2017 р. реалізував збройні контракти на $120 млн, із них 80% - експортні

2 хв читати
"Спецтехноекспорт" у 2017 р. реалізував збройні контракти на $120 млн, із них 80% - експортні

Обсяг виконаних ДП "Спецтехноекспорт" у 2017 році зовнішньоекономічних збройових контрактів оцінюється в $120 млн, у загальному обсязі реалізованих угод 80% становив експорт озброєнь і спецпослуг, повідомила прес-служба компанії.

При цьому, згідно з повідомленням, у загальному обсязі експортних контрактів 10% склали оборонні НДДКР в інтересах інозамовників.

Як зазначає прес-служба, в останні роки 50% зовнішньоторговельного обігу "Спецтехноекспорту" становить експорт оборонної продукції до Індії. У 2017 році обсяг контрактів, виконаних в інтересах індійської сторони, становив $65 млн. У 2016 році завершено виконання основної частини багаторічного контракту з ремонту та модернізації багатоцільових Ан-32 індійських ВПС загальною вартістю $400 млн.

Серед основних партнерів "Спецтехноекспорту" щодо ВТС у 2017 році були також Індонезія, Королівство Саудівська Аравія, Кувейт, Єгипет, Азербайджан, Туреччина і Грузія, уточнюють у компанії.

Як нагадує прес-служба, "Спецтехноекспорт" у 2017 році завершив реєстрацію у базі постачальників НАТО (NSPA), що відкрило нові можливості для розширення ВТС із західними партнерами. За підсумками перемоги в 2017 році в міжнародному публічному тендері за правилами GPA "Спецтехноекспорт" забезпечить постачання комплектувальних для основних бойових танків (ОБТ) Т-72 однієї з країн ЄС.

Водночас, наголошують у компанії, головним пріоритетом у її роботі в 2017 році залишалися закупівлі імпортної оборонної продукції для потреб військових і силових відомств України. У структурі поставленого компанією для українських держзамовників імпорту переважала стрілецька зброя та боєприпаси до неї, приціли і прилади нічного бачення, системи радіозв'язку, системи індивідуального захисту.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі компанії, до теперішнього часу загальний обсяг портфеля замовлень "Спецтехноекспорту" оцінюється в близько $500 млн. Сьогодні компанія реалізує ВТС із замовниками більш ніж із 30 країн.

ДП "ДГЗП" Спецтехноекспорт "- один з провідних українських спецекспортерів. За рішенням уряду з 2010 року входить до держконцерну" Укроборонпром".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Інтергал-Буд" бере на себе воєнні ризики і гарантує добудову

Україна відчуває стратегічну потребу вирощувати бавовну - Мінагрополітики

Українські сировари програють внутрішній ринок імпортній продукції і не можуть наростити експорт - аналітики

Приєднання України до ЄС спричинить реформування Єдиної сільгоспполітики - аграрний міністр Польщі

Через негоду знеструмлена шахта на Донеччині та відключали 145 тис. споживачів у Дніпропетровській області - Міненерго

"Нафтогаз" за три місяці виплатив 18,2 млрд грн податків

Уряд схвалив концепцію держпрограми про використання ШІ в пріоритетних галузях економіки

Єврокомісія схвалила запропонований Києвом план, необхідний для початку фінансування ЄС чотирирічного Ukraine Facility у розмірі EURO50 млрд

Кабмін продовжив спецзобов'язання на ринку газу до 31 серпня 2024 р.

Польська інспекція забракувала 7,13 тонни українського морозива

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА