15:39 23.03.2018

Порошенко упевнений в ухваленні ВР законопроекту про НБФБ у 2018 році

1 хв читати
Порошенко упевнений в ухваленні ВР законопроекту про НБФБ у 2018 році

Президент України Петро Порошенко висловив упевненість у тому, що Верховна Рада підтримає законопроект про Національне бюро фінансової безпеки (НБФБ).

"Чітко знаю, що ми робитимемо цього року. Захищатимемо економіку від тиску силовиків. Буде ухвалено законопроект про Національне бюро фінансової безпеки. Заберемо в усіх силовиків будь-які можливості навіть підходити до бізнесу", - сказав він на нараді з активом Волинської області в Луцьку в п'ятницю.

Як повідомлялося, глава парламентського комітету з питань податкової і митної політики Ніна Южаніна зареєструвала у Верховній Раді законопроект №8157 про Національне бюро фінансової безпеки, який раніше критикувало Міністерство фінансів. Законопроект є альтернативним урядовим пропозиціям про створення Служби фінансових розслідувань (СФР).

При цьому передбачається, що НБФБ буде підзвітне президентові і парламенту, тоді як СФР передбачалося підпорядкувати Міністерству фінансів, Кабінету Міністрів або Міністерству внутрішніх справ.

Раніше президент України Петро Порошенко виступав на підтримку ідеї створення НБФБ. Водночас прем'єр-міністр Володимир Гройсман наполягає на необхідності створення СФР.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА