22:15 23.03.2018

ЄС попросить звільнити від американських мит на сталь і алюміній на постійній основі

2 хв читати
ЄС попросить звільнити від американських мит на сталь і алюміній на постійній основі

Євросоюз буде просити звільнити від американських мит на сталь і алюміній на постійній основі, сказав голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер.

"Вчора, майже перед північчю, ми могли спостерігати за важливістю європейської єдності, коли Сполучені Штати оголосили про рішення тимчасово звільнити союз від митних зборів на імпорт сталі та алюмінію до 1 травня", - сказав глава Єврокомісії на прес-конференції після завершення саміту.

"Це хороша і погана новина. Сполучені Штати - наш основний партнер, особливо в торгівлі, і США визнали, як це сказав вчора президент, що Європейський союз - це єдине ціле, і, отже, його не можна ділити на 28 країн. Це гарна новина ", - вважає Юнкер.

"Погана новина в тому, що Сполучені Штати просять нас завершити переговори, до яких ми приступимо через кілька днів, до 1 травня. І, на мою думку, це нереалістично, враховуючи масштаб питання, який ми повинні обговорювати зі Сполученими Штатами. Ми будемо просити , щоб це звільнення (від імпортного мита - ІФ) було постійним, а не тимчасовим ", - пояснив голова ЄК.

Він зазначив, що член Європейської комісії з питань торгівлі Сесілія Мальмстрем і міністр торгівлі США Уілбур Росс домовилися заснувати робочу групу високого рівня для обговорення всіх належних питань. При цьому Юнкер повторив, що не вірить в можливість завершити ці переговори до 1 травня, і висловив надію, що "наші американські друзі зможуть нас почути і підійдуть до цих переговорів в тому ж дусі, що і ми".

У п'ятницю, через 15 днів після підписання, вступив в силу указ президента США Дональда Трампа про введення мита на імпорт сталі в розмірі 25% і мита на імпорт алюмінію в 10%. Рішення було прийнято президентом набагато раніше позначеного як дедлайну 11 квітня.

Мита будуть поширюватися на всю сталеву продукцію, починаючи зі слябів, і не торкнуться горячебрікетованного заліза і чавуну.

Влада США все ж тимчасово звільнили країни Європейського союзу і ще чотирьох союзників - Австралію, Аргентину, Бразилію і Південну Корею - від загороджувальних мит на сталь і алюміній.

Таким чином, з 23 березня дію мит буде поширюватися лише на половину обсягів імпортованих в США сталі й алюмінію.

Раніше президент США Дональд Трамп оголосив про рішення ввести мита в розмірі 25% на імпорт сталі і в 10% на імпорт алюмінію, звільнивши від них Мексику і Канаду. Іншим союзним країнам пропонувалося направити запит про переговори.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА