15:37 27.03.2018

Німеччина видала повний комплект дозволів на будівництво Nord Stream 2

1 хв читати
Німеччина видала повний комплект дозволів на будівництво Nord Stream 2

Компанія Nord Stream 2 AG у вівторок отримала дозвіл на будівництво та експлуатацію газопроводу в німецькій виключній економічній зоні (ВЕЗ).

Як зазначено в повідомленні проектної компанії, Федеральне відомство із судноплавства та гідрографії видало дозвіл на будівництво 30-кілометрової ділянки відповідно до Гірничого закону ФРН.

Раніше 31 січня 2018 року Гірниче відомство Штральзунда видало дозвіл на будівництво та експлуатацію морської ділянки газопроводу "Північний потік 2" у територіальних водах Німеччини (в межах 12 морських миль) і його сухопутної частини.

Таким чином, підсумовує компанія, "всі необхідні дозволи для німецької ділянки загальною протяжністю 85 км отримано".

"Процедури отримання дозволів в інших чотирьох країнах уздовж маршруту газопроводу - Росії, Фінляндії, Швеції та Данії – йдуть за графіком. Nord Stream 2 очікує отримати решту дозволів найближчими місяцями до початку будівництва в 2018 році", - пише проектна компанія.

Газопровід Nord Stream 2 пройде Балтійським морем, сполучивши постачальників у Росії зі споживачами в Європі, його протяжність становитиме понад 1,2 тис. км. Передбачається, що пропускна спроможність газопроводу становитиме 55 млрд кубометрів газу на рік. Вартість проекту оцінюється майже в EUR10 млрд. Партнери за проектом: "Газпром", Engie, OMV, Shell і дві німецькі компанії - BASF та Uniper.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА