11:19 29.03.2018

У Мін’юсті України очікують якнайшвидшого стягнення штрафу з "Газпрому" за рішенням Стокгольмського арбітражу

1 хв читати
У Мін’юсті України очікують якнайшвидшого стягнення штрафу з "Газпрому" за рішенням Стокгольмського арбітражу

Міністр юстиції України Павло Петренко прогнозує, що найближчим часом із компанії "Газпром" (РФ) буде примусове стягнуто штраф за рішенням Арбітражного інституту Торгової палати Стокгольма.

"Упевнений, що у "Газпрому" немає шансів уникнути відповідальності, і сума боргу, зафіксована рішенням суду, лише збільшуватиметься, і її буде повністю стягнуто найближчим часом", - сказав глава Мін’юсту журналістам у Києві в четвер.

За його словами, спроби російської сторони ігнорувати рішення суду не увінчаються успіхом. "Страус ховає голову в пісок, але інша частина тіла залишається вгорі. Ця "інша частина тіла" - це активи, майно, яке має "Газпром" по всьому світу", - зауважив П.Петренко.

Він також повідомив, що український Мін’юст провадить активну роботу щодо арешту та стягнення цих активів.

Як повідомлялося, наприкінці лютого Арбітражна палата Стокгольма задовольнила позовні вимоги НАК "Нафтогаз України" стосовно "Газпрому" через порушення контрактних зобов'язань щодо транзиту російського газу через Україну. Суд ухвалив рішення про сплату компенсації обсягів, що були недопоставлені. Але "Газпром" не виконує рішення суду.

Стокгольмський арбітраж зобов'язав ПАТ "Газпром" доплатити НАК "Нафтогаз України" $4,63 млрд за недопостачання погоджених обсягів газу для транзиту.

Таким чином, за результатами двох арбітражних спорів між компаніями на постачання і транзит газу "Газпром" має доплатити НАК $2,56 млрд.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА