10:36 30.03.2018

lifecell запустив 4G-зв'язок у 24 містах України, не має наміру окремо тарифікувати трафік

3 хв читати
lifecell запустив 4G-зв'язок у 24 містах України, не має наміру окремо тарифікувати трафік

Мобільний оператор lifecell почав надавати послуги зв'язку 4G (технологія LTE) у 22 обласних центрах, а також у Краматорську і Сєвєродонецьку, при цьому трафік, що надається за технологією 3G+ та 4,5G, тарифікуватиметься однаково, повідомляє оператор у п'ятницю.

"У третині міст, а саме, в Миколаєві, Чернігові, Житомирі, Рівному, Черкасах, Вінниці, Сєвєродонецьку та Краматорську, lifecell - єдиний оператор, який почав надавати послуги зв'язку четвертого покоління", - йдеться в прес-релізі оператора.

За його даними, в мережі lifecell 49% смартфонів підтримують технологію LTE.

Послуги мобільного зв'язку четвертого покоління надаватимуться за технологією LTE Advanced Pro (4.5G), що забезпечує вп'ятеро вищу швидкість завантаження (download), вдесятеро вищу швидкість передачі даних (upload), а також миттєву реакцію сайтів і додатків порівняно з 3G.

Президент України Петро Порошенко привітав українців із запуском 4G. "Зв'язок четвертого покоління відсьогодні в Україні! Оператори мобільного зв'язку запускають 4G у понад двадцяти містах України! Вітаю українців з впровадженням 4G!", - написав він на своїй сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю.

Для використання зв'язку нового покоління абоненту необхідно мати SIM-карту з підтримкою стандарту 4G/LTE (USIM-карта) і смартфон із підтримкою щонайменше 4G/LTE.

"Картка USIM не лише підтримує стандарт 4G (LTE), а й має інші переваги: більш високий ступінь безпеки і додаткові опції. Основна відмінність - більший обсяг пам'яті. В адресній книзі USIM можна зберігати до 500 контактів із розширеними даними: кількома номерами телефонів контакту та адресою електронної пошти", - пояснює прес-служба оператора.

lifecell також не планує встановлювати окрему вартість трафіка в мережі четвертого покоління.

"Трафік 3G+ і 4.5G тарифікуватиметься однаково. Абоненти самостійно обиратимуть, якою технологією користуватися в налаштуваннях телефону", - йдеться в прес-релізі.

Другу хвилю розгортання 4.5G зв’язку від lifecell у діапазоні 1800 МГц варто очікувати в липні 2018 року.

Як повідомлялося, lifecell вважає викуплені частоти достатніми для впровадження 4G.

Загалом "велика трійка" українських мобільних операторів за підсумками тендера, що відбувся на початку березня, заплатить 5,434 млрд грн за 75 МГц у діапазоні 1800 МГц за право розгорнути на них зв'язок стандарту 4G. Раніше вона вже перерахувала до держбюджету 2,456 млрд грн за 40 МГц у діапазоні 2600 МГц за результатами проведеного наприкінці січня цього року тендера для впровадження 4G. Тоді lifecell придбав два лоти сумарно на 15 МГц за 909,25 млн грн, "Київстар" - три лоти сумарно на 15 МГц за 916,3 млн грн і "Vodafone Україна" - два лоти сумарно на 10 МГц за 631 млн грн.

Згідно з останніми даними компаній, абонентська база "Київстару" становила близько 26,5 млн, "Vodafone Україна" - близько 20,8 млн, lifecell - 11,1 млн, із них активних - 8 млн.

lifecell за підсумками 2017 року отримав 503,6 млн грн чистого збитку порівняно з 928,3 млн грн чистого прибутку в 2016 році.

Компанія Turkcell (Туреччина) володіє 100% акцій ТОВ "Лайфселл".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА