08:38 03.04.2018

Нафта слабо дорожчає після падіння напередодні, Brent торгується нижче $ 68 за барель

2 хв читати
Нафта слабо дорожчає після падіння напередодні, Brent торгується нижче $ 68 за барель

Ціни на нафту еталонних марок слабо ростуть в ході торгів у вівторок після обвалу напередодні, викликаного побоюваннями торгових воєн між США і Китаєм.

Ціна червневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 8:06 КВ у вівторок зросла на $ 0,14 (0,21%) - до $ 67,78 за барель. У понеділок контракти впали в ціні на $ 1,7 (2,45%) - до $ 67,64 за барель.

Вартість ф'ючерсу на нафту WTI на травень в ході електронних торгів Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) підвищилася на $ 0,11 (0,17%) - до $ 63,12 за барель. За підсумками попередньої сесії контракти подешевшали на $ 1,93 - до $ 63,01 за барель, максимальними темпами з початку лютого.

Як стало відомо на вихідних, Китай ввів мита на 128 видів товарів американського експорту, включаючи мито на свинину в розмірі 25% і на фрукти в розмірі 15%, у відповідь на протекціоністські заходи США. Потенційно мита торкнуться товарів на загальну суму $ 3 млрд.

"Наростання напруженості в суперечках між США і Китаєм у сфері торгівлі поки тисне на нафтові котирування, і швидше за все, в короткостроковій перспективі це питання нікуди не дінеться, - говорить аналітик сировинного ринку в Hyundai Futures Corp. Вілл Юнь. - Окрім торгових воєн, в Штатах ростуть запаси і нафтовидобуток, що завжди вважається негативним фактором для ринку".

Американський інститут нафти (API) оприлюднить власні дані про запаси палива в США, що збираються на добровільній основі, в ніч з вівторка на середу, а офіційні дані Міненерго будуть опубліковані в середу. Експерти в середньому очікують, що запаси нафти минулого тижня зросли на 2 млн барелів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА