18:20 19.04.2018

"Укрзалізниця" проводить переговори з інвесторами щодо створення логістичного термінала в Ковелі

2 хв читати
"Укрзалізниця" проводить переговори з інвесторами щодо створення логістичного термінала в Ковелі

 "Укрзалізниця" спільно з Міністерством інфраструктури України та європейськими фондами проводить переговори щодо залучення інвестицій у створення великого логістичного термінала в Ковелі (Волинська обл.).

Як повідомив керівник компанії Євген Кравцов, зокрема, заплановано відновити 65 км євроколії та побудувати вантажний термінал.

"Менеджмент "Укрзалізниці" усвідомлює важливість розвитку міжнародної логістики для компанії і для України загалом. Саме тому рухаємося двома шляхами: традиційним - беремо участь у міжнародних транспортних організаціях - і розвиваємо додаткові інструменти, що ндають можливість створити переваги на ринку міжнародних перевезень", - сказав він під час Українського інфраструктурного форуму-2018 у Києві в четвер.

За словами Є.Кравцова, зараз опрацьовується можливість створення термінальних комплексів.

"Одне з перших перспективних місць для цього - залізничний вузол у Ковелі, розташований за 65 км від кордону з Польщею. Це один з найпотужніших залізничних вузлів Західної України, унікальною перевагою якого є так звана "вузька" залізнична колія, що зв'язує Україну з Євросоюзом. Як показує досвід, там є всі передумови для створення потужного логістичного центру. Про це ж свідчить і великий інтерес інвесторів до проекту", - сказав Є.Кравцов.

Стосовно традиційних інструментів розвитку транзитного потенціалу "Укрзалізниці" Є.Кравцов повідомив, що на початку травня завершується остаточна процедура вступу компанії у ТМТМ (Транскаспійський міжнародний транспортний маршрут).

"Нарешті, ми будемо повноправним учасником цього маршруту, який сьогодні для нас є основним шляхом з Азії до Європи. Це надасть нам можливість проводити скоординовану тарифну політику на високому рівні, представляти Україну на ринку міжнародних транспортних послуг, пропонувати клієнтам зручні та конкурентні маршрути доставки вантажів", - резюмував глава компанії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Оприлюднено проєкт Національного плану з енергетики та клімату на період до 2030 р.

Модель оренди з правом викупу - оптимальна для вирішення питання доступності житла - мер Тростянця

Україна отримає від ЄІБ EUR560 млн для проєктів в енергетиці та відновленні житла

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА