12:05 20.04.2018

Данилюк допускає вихід України на борговий ринок до отримання чергового траншу МВФ

2 хв читати
Данилюк допускає вихід України на борговий ринок до отримання чергового траншу МВФ

Глава Міністерства фінансів Олександр Данилюк допускає розміщення Україною частини єврооблігацій із загального обсягу, запланованого поточного року, до отримання країною п'ятого кредитного траншу від Міжнародного валютного фонду (МВФ).

"Уряд може розмістити частину єврооблігацій до укладення угоди з МВФ на робочому рівні. Уряд уважно стежить за ситуацією і кон'юнктурою ринку", - сказав він в інтерв'ю агентству Bloomberg у Вашингтоні.

О.Данилюк при цьому нагадав, що загалом цього року Україна має намір розмістити євробонди на суму близько $2 млрд.

Як повідомлялося, Мінфін України планує поточного року вийти на зовнішній ринок запозичень. Орієнтир обсягу випуску, узгоджений у рамках поточної програми розширеного фінансування (EFF) МВФ, становить $2 млрд.

Водночас Національний банк України у своїх макрофінансових прогнозах закладає розміщення Україною в 2018 році єврооблігацій на $2,5 млрд і в 2019 році ще на $1,5 млрд.

Отримання чергового траншу кредиту МВФ, який спочатку був запланований на травень-червень 2017 року, перенесено на невизначений термін через невиконання українською стороною низки умов.

Фонд продовжує наполягати на ухваленні владою України законодавства про Антикорупційний суд відповідно до зобов'язань країни в рамках програми співпраці EFF.

Крім того, МВФ очікує реалізації Україною інших відкладених заходів, необхідних для досягнення цілей програми, зокрема в енергетичному та фіскальному секторах.

Відповідно, дату прибуття місії фонду до Києва в рамках четвертого перегляду програми EFF, який відкриває шлях для отримання п'ятого траншу, поки що не визначено.

Україна у вересні 2017 року розмістила 15-річні єврооблігації на $3 млрд під 7,375% річних, з яких $1,68 млрд - для здійснення обміну або викупу єврооблігацій із погашенням у 2019 і 2020 роках, які були випущені в рамках реструктуризації боргу в 2015 році. Попит на нові єврооблігації становив близько $9,5 млрд.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Власники євробондів України створили спецкомітет для переговорів щодо боргу

"Інтергал-Буд" бере на себе воєнні ризики і гарантує добудову

Україна відчуває стратегічну потребу вирощувати бавовну - Мінагрополітики

Українські сировари програють внутрішній ринок імпортній продукції і не можуть наростити експорт - аналітики

Приєднання України до ЄС спричинить реформування Єдиної сільгоспполітики - аграрний міністр Польщі

Через негоду знеструмлена шахта на Донеччині та відключали 145 тис. споживачів у Дніпропетровській області - Міненерго

"Нафтогаз" за три місяці виплатив 18,2 млрд грн податків

Уряд схвалив концепцію держпрограми про використання ШІ в пріоритетних галузях економіки

Єврокомісія схвалила запропонований Києвом план, необхідний для початку фінансування ЄС чотирирічного Ukraine Facility у розмірі EURO50 млрд

Кабмін продовжив спецзобов'язання на ринку газу до 31 серпня 2024 р.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА