20:38 22.04.2018

НБУ повідомляє про спільну дорожню карту на шляху до 5-го траншу за підсумками переговорів з МВФ

2 хв читати
НБУ повідомляє про спільну дорожню карту на шляху до 5-го траншу за підсумками переговорів з МВФ

Україна і МВФ продовжують переговори щодо приїзду місії МВФ до Києва для подальшої співпраці в рамках програми, повідомив глава Національного банку України Яків Смолій за підсумками проведених у Вашингтоні переговорів.

"Українська сторона переконана у неминучості реформ, які важливі для забезпечення макроекономічної стабільності та добробуту громадян у нашій країні, і тому повинні спільно з МВФ бачити перспективи подальшої співпраці. Ми віримо і зробимо все, щоб продовжити співпрацю і успішно реалізувати необхідні реформи", - зазначив Я.Смолій.

"Україна досягла істотного прогресу в стабілізації економіки і створення потенціалу для зростання. Міжнародна ситуація зараз сприятлива для реформ, тому важливо не втрачати часу. Ми готові допомагати Україні в забезпеченні успіху її реформаторських зусиль", - зазначив перший заступник директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду Девід Ліптон.

Як зазначив глава української делегації, її склад є кращим доказом рішучих намірів президента і уряду завершити четвертий перегляд програми Співпраці між Україною та МВФ найближчим часом.

Міністр фінансів України Олександр Данилюк також подякував команді МВФ за конструктивну співпрацю.

"Упевнений, що найближчим часом ми зможемо узгодити відкриті питання і вийти на спільну позицію. Зараз Мінфін працює над бюджетною резолюцією наступних трьох років, яка дозволить продовжити нашу політику щодо скорочення дефіциту і зменшення боргового навантаження відповідно до програми МВФ", - підкреслив Міністр фінансів.

Він додав, що "продовження Україною співпраці з МВФ важливе для інвесторів, а також є передумовою отримання нашою державою додаткового фінансування від Світового банку і макрофінансової допомоги від Євросоюзу".

На зустрічі з топ-менеджером МВФ українську сторону представляли: голова НБУ Я.Смолій, Надзвичайний і Повноважний посол України в США Валерій Чалий, міністр фінансів України О.Данилюк, заступник Глави Адміністрації Президента України Дмитро Шимків, заступник глави НБУ Катерина Рожкова, заступник міністра фінансів з питань європейської інтеграції Юрій Буца, голова НАК "Нафтогаз" Андрій Коболєв, заступник виконавчого директора від України в МВФ Владислав Рашкован, заступник виконавчого директора від України у Всесвітньому банку Роман Качур.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА