08:45 24.04.2018

Фондові індекси США незначно змінилися в понеділок

2 хв читати
Фондові індекси США незначно змінилися в понеділок

Американські фондові індекси слабко змінилися за підсумками торгів у понеділок, учасники ринку оцінювали квартальну звітність великих компаній і геополітичні новини.

Минулих вихідних Північна Корея без будь-яких умов оголосила про припинення випробувань ядерної зброї і міжконтинентальних ракет. Швидше за все, рішення ухвалено після зустрічі голови ЦРУ Майка Помпео з Кім Чен Ином.

Крім того, оптимізм інвесторів з приводу мирного врегулювання торговельних конфліктів США і Китаю виріс на новини про те, що міністр фінансів США Стівен Мнучін розглядає можливість поїздки в Китай для обговорення торгових угод.

Також учасники ринку стежать за зростанням прибутковості американських держоблігацій і все більше розраховують на чотири підвищення процентних ставок Федрезерву в 2018 році: в понеділок ця ймовірність наблизилася до 40% проти 24,5% на 11 квітня.

Сильні квартальні показники компаній підтримають ринок акцій найближчим часом, але інвесторам не варто розслаблятися, оскільки навіть найменше погіршення настрою може призвести до глобальної розпродажу акцій, говорить глава відділу досліджень ADS Securities Константінос Антис.

Акції нафтосервісної компанії Halliburton подорожчали на 0,2% після того, як американська компанія повідомила про повернення до прибутку в минулому кварталі. Їй довелося повністю списати вартість венесуельського бізнесу через подальше погіршення ситуації в країні.

Ціна паперів виробника іграшок Hasbro Inc. виросла на 4%, попри те, що скоригований прибуток і виручка компанії не виправдали прогнозів у минулому кварталі.

Капіталізація виробника дженериків Akorn звалилася на 34% на новини, що німецька компанія Fresenius вирішила відмовитися від планів з придбання компанії за $4,3 млрд.

Котирування акцій Henry Schein виросли на 6,8%. Компанія повідомила про намір продати свій підрозділ з випуску товарів для догляду за тваринами за $1-1,25 млрд.

Вартість паперів газорозподільчої компанії Vectren збільшилася на 7,3%. Конкуруюча CenterPoint Energy погодилася придбати її орієнтовно за $6 млрд.

Акції виробника споживчих товарів Kimberly-Clark Corp. подорожчали на 1,5% завдяки сильній звітності.

Індекс Dow Jones Industrial Average 23 квітня знизився на 14,25 пункту (0,06%) і становив 24448,69 пункту.

Standard & Poor's 500 збільшився на 0,15 пункту (0,01%) - до 2670,29 пункту.

Nasdaq Composite втратив 17,52 пункту (0,25%) і склав 7128,6 пункту.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА