17:05 16.05.2018

НБУ продовжує лібералізацію умов покупки валюти на міжбанку

2 хв читати
НБУ продовжує лібералізацію умов покупки валюти на міжбанку

Національний банк України (НБУ) продовжує лібералізацію умови покупки валюти на міжбанківському валютному ринку України.

Згідно з повідомленням НБУ на веб-сайті, згідно з постановою центробанку №53 "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України" від 15 травня, яке вступає в силу з 17 травня, НБУ розширює можливості для клієнтів-позичальників обирати оптимальний курс покупки іноземної валюти в уповноважених банках з метою виконання зобов'язань перед уповноваженим банком-кредитором за кредитним договором.

До цього часу резидент-позичальник мав право купувати іноземну валюту лише через уповноважений банк, що обслуговує кредитний договір. Відтепер він зможе купувати її і через інші банки за власним вибором, в яких у нього має бути відкритий поточний рахунок в іноземній валюті.

НБУ також спрощує для іноземних інвесторів порядок повернення інвестицій і доходів від їх здійснення: нерезиденти отримують можливість купувати і репатріювати валюту в разі, якщо іноземні інвестиції були здійснені за рахунок капіталізації дивідендів (тобто шляхом направлення дивідендів, нарахованих компанією-емітентом іноземному інвестору, безпосередньо на збільшення статутного капіталу цієї компанії).

Крім того, НБУ скасовує вимогу, що зобов'язує банки здійснювати взаємні розрахунки за операціями з купівлі-продажу валюти і банківських металів за гривню лише після підтвердження угод за допомогою засобів Системи підтвердження угод на міжбанківському валютному ринку. Відтепер такі розрахунки між банками можуть здійснюватися як до, так і після підтвердження угод із купівлі та продажу валюти і банківських металів за допомогою цієї системи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА