20:56 21.05.2018

"Нафтогаз" пояснив підвищення цін на газ для промспоживачів його подорожчанням в Європі на 8-12%

2 хв читати
"Нафтогаз" пояснив підвищення цін на газ для промспоживачів його подорожчанням в Європі на 8-12%

Рішення НАК "Нафтогаз України" підвищити ціни на природний газ для промислових споживачів - до 9,953 тис. грн за 1 тис. куб. м (з ПДВ) - пов'язане зі збільшенням цін на європейському ринку.

"За останній місяць оптові ціни на газ на європейському ринку збільшилися на 8-12%. Відповідно, ми також змушені підняти ціни для наших комерційних споживачів", - пояснює "Нафтогаз" на своєму блозі в Facebook.

Компанія наголошує, що ціни в комерційному сегменті визначаються попитом і пропозицією, і покупці можуть вільно вибирати серед десятків інших виробників і імпортерів газу, які визначають свою ціну самостійно, тоді як "Нафтогаз" є лише одним із постачальників.

НАК пропонує стежити за змінами ринкової оптової ціни на різних європейських хабах, зокрема, найближчому до України хабі - австрійсько-словацькому CEGH і найближчому ліквідному хабі - німецькому NCG.

Як повідомлялося, в Україні з 1 жовтня 2015 року в країні скасовано державне регулювання цін на газ для всіх категорій споживачів, окрім населення і ТКЕ для потреб населення. З цього часу "Нафтогаз України" постачаєє газ промисловим споживачам, бюджетним організаціям та іншим суб'єктам господарювання на ринкових умовах.

Рік тому ціна газу від НАК для промспоживачів становила 7,430 тис. грн за 1 тис. куб. м, два роки тому - 6,874 тис. грн за 1 тис. куб. м.

"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Холдинг є монополістом з транзиту і зберігання природного газу в підземних сховищах, а також з транспортування нафти трубопровідним транспортом територією країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА