17:28 23.05.2018

Переговори щодо законопроекту про Антикорупційний суд тривають - постпред МВФ в Україні

2 хв читати
Переговори щодо законопроекту про Антикорупційний суд тривають - постпред МВФ в Україні

 Міжнародний валютний фонд (МВФ) продовжує переговори з владою України щодо законопроекту про Вищий антикорупційний суд з метою відповідності документа зобов'язаннями країни в рамках програми EFF, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" постійний представник Фонду в Києві Йоста Люнгман у середу.

"Дуже важливо, щоб громадська рада, що складається з незалежних експертів з великим і визнаним досвідом у боротьбі з корупцією, був наділений вирішальною роллю при посвідченні наявності у кандидатів в судді Вищого антикорупційного суду необхідної кваліфікації для винесення вироків у корупційних справах", - сказав він.

Щодо просування України за програмою EFF Й.Люнгман нагадав: для проходження четвертого перегляду владі країни необхідно також привести внутрішні тарифи на газ до ринкового рівня, забезпечити утримання рівня дефіциту держбюджету за підсумками 2018 року в межах встановленого в програмі показника 2,5% ВВП.

Як повідомлялося, відкрита МВФ у березні 2015 року чотирирічна програма EFF загальним обсягом SDR12,348 млрд (близько $17,5 млрд) з першим траншем у $5 млрд спочатку передбачала щоквартальний перегляд програми, виділення в 2015 році ще трьох траншыв по SDR1,18 млрд і зменшення квартальних траншів у 2016-2018 рр. до SDR0,44 млрд ($ 0,62 млрд). Україна змогла отримати з невеликою затримкою другий транш за цією програмою на $1,7 млрд на початку серпня 2015 року, після чого виникла тривала пауза в зв'язку з невиконанням низки умов, політичною кризою і зміною уряду.

Після приходу нового Кабміну на чолі з Володимиром Гройсманом у квітні 2016 року переговори про продовження фінансування поновилися, проте Фонд вирішив виділити третій транш у розмірі $1 млрд лише у середині вересня, четвертий - 3 квітня 2017 року.

Отримання чергового траншу кредиту МВФ, який спочатку був запланований на травень-червень 2017 року, наразі перенесено на невизначений термін через невиконання українською стороною низки умов.

Фонд продовжує наполягати на прийнятті владою України законодавства про Вищий антикорупційний суд відповідно до зобов'язань країни у рамках програми співпраці EFF. Крім цього, МВФ очікує реалізації Україною інших відкладених заходів, необхідних для досягнення цілей програми, зокрема в енергетичному і фіскальному секторах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА