19:47 23.05.2018

Українські виробники та інвестори підтримують заміну податку на прибуток податком на виведений капітал

2 хв читати
Українські виробники та інвестори підтримують заміну податку на прибуток податком на виведений капітал

Президент України Петро Порошенко наголошує, що українські виробники та інвестори підтримують заміну податку на прибуток податком на виведений капітал, а міжнародні партнери готові надати Україні консультативну допомогу у впровадженні цього механізму.

Як повідомила прес-служба глави держави, це питання обговорювалося в середу на зустрічі з українськими виробниками та інвесторами, які підтримують заміну податку на прибуток податком на виведений капітал.

" Ми сьогодні дійсно підняли це питання під час зустрічі з українськими виробниками. І переконалися у потужній підтримці тих виробників, які інвестують в Україну, які створюють нові робочі місця, які займаються виробництвом, які намагаються інвестувати в ті чи інші галузі в тих чи інших регіонах, у потужній стовідсотковій підтримці заміни податку на прибуток податком на виведений капітал", - цитує президента його прес-служба.

За його словами, на вчорашніх переговорах з президентом Естонії Керсті Кальюлайд він порушував питання податку на виведений капітал, оскільки в Естонії цей механізм давно введено. " Рекомендація Естонії: перша – це не призвело до скорочення бюджетних надходжень. Друге – це дуже ефективно працює в країнах європейського союзу. Третє – вони готові надати нам радників і захищати разом з нами ефективність цього засобу. І четверте – дискредитація цього податку з боку окремих лобістів не пройде", - наголосив П.Порошенко.

Він зазначив, що ця інновація спрощує систему оподаткування, що стимулює інвестиції в Україну.

"А хто проти цього? Ті, хто хоче виводити (капітал) з України не сплачуючи або сплачуючи "пільговий" податок. Впевнений в тому, що це не в інтересах України. Ми не змінюємо інвестиційний режим і це не є пільгою. Це поліпшення інвестиційного клімату, який дуже поширений у багатьох країнах", - наголосив глава держави.

Президент закликав народних депутатів швидше приступити до розгляду зазначеного законопроекту.

Раніше П.Порошенко відклав подання до Верховної Ради законопроекту про податок на виведений капітал, аргументуючи це позицією міжнародних партнерів, хоча до цього заявляв про готовність внести його в парламент. У свою чергу, МВФ в недавній заяві назвав можливою заміну податку на прибуток податком на виведений капітал в Україні за наявності компенсаторів для покриття бюджетних втрат, які виникнуть у перші кілька років такої податкової реформи. Міністр фінансів Олександр Данилюк заявляв, що планує внести його пакетом разом з бюджетною резолюцією, де буде враховано компенсатори бюджетних втрат, однак за умови погодження скорочення бюджетних витрат на рівні всіх міністерств і відомств, а також парламенту і місцевих органів влади.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА