13:09 19.07.2018

ЄБРР схвалив USELF-III на EUR250 млн для підтримки відновлювальної енергетики в Україні

1 хв читати
ЄБРР схвалив USELF-III на EUR250 млн для підтримки відновлювальної енергетики в Україні

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) схвалив нову програму USELF-III на EUR250 млн для підтримки приватних проектів у відновлюваній енергетиці в Україні.

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" провідний радник із зовнішніх зв'язків ЄБРР Антон Усов у четвер, відповідне рішення рада директорів ухвалила на засіданні 18 липня.

Банк нагадує, що підтримує розвиток відновлюваної енергетики в Україні в рамках програми USELF з 2009 року, однак термін її дії завершується 30 червня 2018 року, і USELF-III має замінити її.

За час її дії першої програми банк профінансував проекти на загальну суму понад EUR100 млн для фінансування проектів загальною потужністю понад 150 МВт різних технологій відновлюваної енергетики, відзначається в документі.

ЄБРР констатує, що в результаті розвитку сектора відновлюваної енергетики зростає інтерес до нього з боку великих міжнародних розробників, які готові реалізувати більші проекти в області ВДЕ.

Банк також вказує, що, незважаючи на значне зростання сектора в Україні, його частка залишається незначною - 1,5%, тоді як Національний план дій з відновлюваної енергетики передбачає збільшення цієї частки до 11% до 2020 року.

У документах наголошується, що в рамках проекту ЄБРР також надасть Україні підтримку в розробці і реалізації наступної фази її механізму підтримки відновлюваних джерел енергії - з очікуваним впровадженням механізму конкурентних аукціонів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА