09:08 14.08.2018

Велика Британія після Brexit, як очікується, збереже прийняті в ЄС обмеження на гарячекатаний прокат з України

2 хв читати
Велика Британія після Brexit, як очікується, збереже прийняті в ЄС обмеження на гарячекатаний прокат з України

Раніше затверджені в рамках ЄС обмежувальні заходи при постачаннях українського гарячекатаного прокату до Великої Британії будуть, як очікується, збережені після виходу цієї країни з Європейського Союзу (Brexit), повідомляє департамент торговельного захисту Міністерства економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) України.

При цьому в прес-релізі нагадується, що наразі триває процес виходу Великої Британії з ЄС, у рамках якого Міністерство міжнародної торгівлі цієї країни розглядає питання поширення обмежувальних заходів (антидемпінгових, антисубсидіарних і захисних), які були застосовані ЄС, на територію Великої Британії.

Наразі в ЄС застосовуються антидемпінгові заходи щодо імпорту з України безшовних труб і гарячекатаного прокату.

Відповідно до прес-релізу, Міністерство міжнародної торгівлі Великої Британії здійснює аналіз позицій усіх зацікавлених сторін із зазначеного питання. Зокрема, компетентні органи Великої Британії проаналізували інформацію, отриману від британських виробників на підтримку дії заходів щодо виробництва та продажу на території Великої Британії товарів, які перебувають під дією антидемпінгових заходів. За результатами цього аналізу було зроблено попередні висновки щодо розповсюдження дії антидемпінгових заходів ЄС  на територію Великої Британії.

"До антидемпінгових заходів ЄС, які можуть залишитися чинними на території Великої Британії, потрапили антидемпінгові заходи щодо гарячекатаного прокату походженням з України, введені 7 жовтня 2017 р. на території ЄС із розміром антидемпінгового мита EUR60,5/тонна", - констатує департамент МЕРТ.

За його даними, планується, що антидемпінгові заходи ЄС діятимуть на території Великої Британії до моменту прийняття компетентними органами рішення про розмір ставок, достатніх для британських товаровиробників за результатами процедури відповідного перегляду. Крім того, будь-які нові заходи, застосовані ЄС до моменту виходу Великої Британії з ЄС (до 29 березня 2019 р.), буде проаналізовано за участю британських виробників щодо необхідності їх збереження на території Великої Британії.

"Зацікавлені сторони можуть надати свої коментарі про попередні висновки Міністерства міжнародної торгівлі Великої Британії до 24 серпня 2018 року", - резюмується в інформації МЕРТ.

Наразі агентство "Інтерфакс-Україна" не має коментарів українських компаній стосовно збереження Великою Британією обмежень ЄС після Brexit.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА