16:28 17.08.2018

У користі штучного інтелекту для бізнесу впевнені 94% керівників - опитування

2 хв читати

Практично всі керівники вважають штучний інтелект (ШІ) важливим для вирішення стратегічних завдань їхніх організацій, свідчать результати глобального опитування Microsoft.

Такої думки дотримуються 94% респондентів, і 37% характеризують цю технологію як "дуже важливу", повідомляється в дослідженні "Інтелектуальна економіка: трансформація індустрій і суспільства під впливом штучного інтелекту".

Топ-менеджери впевнені, що ШІ в найближчі роки поліпшить багато сфер їхнього бізнесу. Зокрема, він допоможе при впровадженні інновацій (89%), залученні та утриманні талановитих співробітників (85%), а також у розвитку продуктів (84%). Причому 27% опитаних вже впровадили ці технології в ключові бізнес-процеси і сервіси, а ще 46% готують пілотні проекти з їх використанням.

Також 59% керівників впевнені, що завдяки ІШІ виросте зарплата співробітників, а 56% пов'язують з ним підвищення рівня зайнятості в своїй країні або галузі.

Компанії найчастіше використовують ШІ для предиктивної аналітики, управління операціями в режимі реального часу, обслуговування клієнтів і ризик-менеджменту. Найбільш популярна сфера застосування при цьому розрізняється залежно від індустрії: респонденти з роздрібної торгівлі частіше вказують обслуговування клієнтів (31% порівняно c 21% у середньому по всіх галузях), а фінансовий сектор - виявлення шахрайських дій (25% до 16%).

Респонденти впевнені в позитивному впливі ШІ не лише на розвиток їхнього бізнесу, але і на економіку загалом протягом найближчих 5 років. Так, на їхню думку, він сприятиме економічному розвитку (90%), підвищенню продуктивності (86%) та інноваційності (84%), а також створенню робочих місць (69%) в їхній країні та індустрії.

Основними стримувальними факторами при впровадженні таких технологій є фінансові ризики (42%), складності в розгортанні, якщо організація не має необхідних ресурсів (36%), а також пов'язані з навчанням співробітників труднощі (35%).

У дослідженні взяли участь понад 400 керівників вищої ланки з 8 країн (Франція, Німеччина, Мексика, Польща, ПАР, Таїланд, Великобританія і США). Сфери діяльності їхніх компаній передбачали фінансове обслуговування, охорону здоров'я і медико-біологічну галузь, виробництво, роздрібну торгівлю і державний сектор.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА