18:35 17.08.2018

"Мотор Січ" пов'язує з недобросовісною конкуренцією РФ у сфері ВТС критичну публікацію The Washington Times про співпрацю компанії з КНР

2 хв читати
"Мотор Січ" пов'язує з недобросовісною конкуренцією РФ у сфері ВТС критичну публікацію The Washington Times про співпрацю компанії з КНР

 У ПАТ "Мотор Січ" (Запоріжжя) пов'язують з недобросовісною конкуренцією РФ у сфері ВТС критичну публікацію американського видання The Washington Times про співпрацю підприємства з КНР, і зокрема, про постачання авіадвигунів АІ-222 для китайських навчально-бойових літаків (УБС) палубної авіації JL-10.

"Тільки сліпий не побачить за всієї піднятою галасом, лобіювання інтересів російських виробників ... Такі методи мають всі ознаки недобросовісної конкуренції", - наголошується в поширеному в п'ятницю заяві "Мотор Січ" для ЗМІ.

"Автор статті закликає чинити тиск на Україну, щоб вона відмовилася від співпраці з КНР, пафосно називаючи його" ножем у спину ", - нагадують у компанії, прогнозуючи: у разі розірвання контракту "Мотор Січ", Китаю будуть поставлені аналогічні російські двигуни АІ 222. Як уточнюють у компанії, в зв'язку з подіями 2014 року, компанія "Мотор Січ" позбулася традиційного ринку РФ для збуту своєї продукції, і доклала серйозних зусиль для розширення позицій на альтернативних ринках, зокрема й КНР. у рамках цих робіт для китайського замовника розробити конструкцію АН і випустити нову модифікацію авіадвигуна АІ-222 для китайських УБС без російських комплектувальних, уточнює підприємство.

"Водночас РФ використовує виготовлені в порушення ліцензійних умов двигуни АІ-222 для установки на навчально-бойові літаки Як-130, і постійно вдається до спроби організувати поставку зазначених двигунів до Китаю замість української продукції", - акцентує український виробник.

"Розрив ділових відносин з Китаєм і втрата ринку збуту "Мотор Січ" не вплине на боєздатність ВПС КНР, а ось загострення кризових тенденцій в авіабудуванні України і скорочення робочих місць на провідному в авіаційній галузі та містотвірному запорізькому підприємстві гарантовано", - наголошується в заяві.

У зв'язку з цим у "Мотор Січ" також заявляють про неприпустимість маніпуляцій і тиску "на догоду ВПК РФ" і закликають українську владу захистити інтереси українського виробника. "Хто б що не говорив, Китай для України сьогодні - стратегічний партнер", - резюмується в заяві ПАТ.

16 серпня американська The Washington Times опублікувала статтю, в якій стверджується, що адміністрація Дональда Трампа має "натиснути" на Україну і змусити блокувати співпрацю "Мотор Січ" із КНР. Видання різко критикує укладення "Мотор Січ" в 2016 році контракту на поставку 250 авіадвигунів для китайських УБС палубної авіації JL-10. На думку колишнього радника Комітету із закордонних справ Сенату Вільяма Триплетта (William C. Triplett), "українці беруть гроші американських платників податків однією рукою, а іншою - б'ють американські військово-морські сили ножем у спину". Друга причина для Вашингтона натиснути на Київ полягає в тому, що вперше за багато десятиліть уряд США визнав Китай стратегічним суперником, стверджується в публікації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

НКЦПФР поповнила список ненадійних інвестпроєктів 12 кейсами

"Дочка" ДТЕК уклала угоду з польською Columbus Energy щодо будівництва СНЕ 133 МВт у Польщі

Посли ЄС досягли компромісу щодо продовження ліберального режиму торгівлі з Україною

На ліквідацію наслідків масованого обстрілу енергоінфраструктури Харківщини буде спрямовано кошти Фонду підтримки енергетики України - Галущенко

Збитки навколишньому середовищу від атаки РФ на ДніпроГЕС уже становлять приблизно 140 млн грн - глава Міндовкілля

Україна отримає EUR100 млн кредиту Банку розвитку Ради Європи на проєкт "єВідновлення"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА