20:16 11.10.2018

ФДМ продав 96% ТРЗ "Оріон" за 57 млн грн Самбірському радіозаводу "Сигнал"

2 хв читати
ФДМ продав 96% ТРЗ "Оріон" за 57 млн грн Самбірському радіозаводу "Сигнал"

Фонд держмайна (ФДМ) України продав держпакет акцій АТ "Тернопільський радіозавод "Оріон" (ТРЗ "Оріон") в розмірі 96,129% за 57 млн грн при стартовій ціні 24,8 млн грн, повідомив в. о. голови ФДМ Віталій Трубаров.

"За підприємство боролися чотири учасники. Переможець – ТОВ "Самбірський радіозавод "Сигнал", - написав В.Трубаров на свій сторінці в Facebook.

Основний вид діяльності ТРЗ "Оріон" - виготовлення обладнання зв'язку, в тому числі радіоретрансляторів і радіостанцій, а також виготовлення освітлювального обладнання.

Заводу належить 36 будівель, площа складських приміщень - 5,6 тис. кв. м, виробничих - 35 тис. кв.м.

Тернопільський радіозавод "Оріон" заснований у 1982 році, входить до переліку підприємств, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки України.

З 2015 року бере участь в реалізованій держконцерном "Укроборонпромом" в рамках державної програми імпортозаміщення українського ОПК.

Рік тому ФДМ виставляв вказаний пакет на торги на Українській міжбанківській валютній біржі (УМВБ) зі стартовою ціною 95,5 млн грн.

ТРЗ "Оріон" в 2017 році отримав 31 млн грн чистого доходу проти 56,3 млн грн роком раніше, чистий збиток склав 4,3 млн грн проти чистого прибутку 0,71 млн грн.

Самбірський радіозавод "Сигнал" (Львівська обл.) спеціалізується на виробництві світильників і стартерів для люмінесцентних ламп. Співвласниками є кілька фізосіб, кінцевими бенефіціарами - Микола і Олександра Коцюмбас, Вікторія Тереніна.

Статутний капітал підприємства становить 2,76 млн грн.

Крім того, В.Трубаров написав, що в четвер проданий єдиний майновий комплекс (ЄМК) колишнього державного підприємства "Коломийська паперова фабрика" (Івано-Франківська обл.). "За цей об'єкт змагалися п'ять учасників. Ціна продажу збільшилася більш ніж в п'ять разів - з 1,6 млн до 9 млн грн", - зазначив він, не назвавши переможця.

Як повідомлялося, ФДМ неодноразово намагався продати цей ЄМК, в 2017 році виставляв його на аукціон за 13,87 млн грн, потім знижував ціну вдвічі, але безрезультатно.

До складу ЄМК фабрики входять 51 од. основних засобів (в тому числі будівля зошитового цеху, киснева споруда, два склади готової продукції, два матеріальних склади), 10 од. незавершеного будівництва, машини і обладнання, чотири транспортних засоби, інші необоротні активи.

"Фонд очікує швидке підписання переможцями протоколів аукціонів і договорів, а також перерахування 66 млн грн, які підуть в державну казну", - підсумував його глава.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА