13:36 12.11.2018

Криворізька ТЕЦ наразі не почала виробництво тепла через борги за газ, "Криворіжгаз" заявляє про захоплення невідомими

2 хв читати
Криворізька ТЕЦ наразі не почала виробництво тепла через борги за газ, "Криворіжгаз" заявляє про захоплення невідомими

АТ "Криворізька теплоцентраль" не забезпечила виконання умов для отримання газу від НАК "Нафтогаз України" в рамках спеціальних зобов'язань з поставки газу (ПСЗ) через що наразі так і не почала виробництво тепла.

Згідно з оприлюдненим у неділю повідомленням оператора газорозподільних мереж ПАТ "Криворіжгаз", через її відмову подати газ на підприємство чиниться тиск з боку невідомих людей у балаклавах і народного депутата Костянтина Усова. В облгазі переконані, що вирішення питання залежить від підконтрольного уряду "Нафтогазу" і підконтрольної Фонду держмайна (ФДМ) теплоцентралі.

Близько полудня в понеділок "Криворіжгаз" заявив на своїй сторінці у Facebook про захоплення будівлі зі співробітниками компанії невідомими людьми через відмову "Нафтогазу" постачати газ "Криворізькій ТЕЦ" і про неможливість гарантувати безпечне газопостачання міста.

Газопостачальна компанія зазначила, що незаконно були відкриті засувки, запущено п'ять котелень з шести, а систему газопостачання розбалансовано.

Через годину "Криворіжгаз" повідомив про переговори і "конструктив" із загарбниками, а також про спільне з ними розуміння, що "в цій ситуації винен НАК "Нафтогаз", і це надало можливість відновити роботу аварійної служби.

Для того, щоб вандали не зіпсували службові автомобілі і не покалічили співробітників аварійної служби, аварійні машини супроводжує поліція, уточнили в компанії.

У свою чергу в НАК закликали "Криворіжгаз" не маніпулювати громадською думкою, зазначивши, що "вентиль під контролем облгазів".

В "Нафтогазі" звернули увагу на те, що Криворізька теплоцентраль наразі не виконала умов для отримання газу за ПСЗ. При цьому сусідній із ТЕЦ виробник тепла в особі КП "Криворіжтепломережа" вже отримує газ і подає людям тепло, як і до останнього часу проблемні підприємства Києва, Одеси і заарештовані ТЕЦ на Львівщині, які вирішили це питання спільно зі своєю місцевою владою.

"Наразі вимоги закону не виконано," Нафтогаз "має рівно стільки ж підстав постачати газ цього тепловика, як і сам облгаз або будь-який інший постачальник. Криворізька теплоцентраль може купити газ на ринку на звичайних умовах, якщо не хоче/не може працювати з "Нафтогазом" на пільгових", - зазначають у НАК.

"Стосовно ж АТ "Криворізька теплоцентраль", то її керівництво не підготувалося до зими, не забезпечило виконання умов, щоб отримувати пільговий газ. Тому питання передусім слід адресувати туди", - додали в "Нафтогазі".

У свою чергу уродженець Кривого Рогу і нардеп К.Усов у листуванні з головним виконавчим директором НАК Юрієм Вітренком на Facebook-сторінці у неділю ввечері заявив, що чотири з шести котлів ТЕЦ вже запущено. Він закликав "Укртрансгаз" не знижувати тиск у магістральних трубопроводах на Кривий Ріг.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА