17:58 15.04.2021

Збільшення акцизу на автогаз, запуск толінгу й детінізація ринку пального приведуть до зростання надходжень до Дорожнього фонду на третину - голова "Укравтодору"

2 хв читати
Збільшення акцизу на автогаз, запуск толінгу й детінізація ринку пального приведуть до зростання надходжень до Дорожнього фонду на третину - голова "Укравтодору"

Команда "Великого будівництва" нині працює над залученням додаткового фінансування до Дорожнього фонду, повідомив голова Державного агентства автомобільних доріг України ("Укравтодор") Олександр Кубраков, виступаючи на онлайн-форумі Ukrainian Transport Infrastructure Week.

За його словами, серед додаткових інструментів залучення додаткового фінансування для Дорожнього фонду може бути збільшення акцизу на автомобільний газ, запуск в Україні системи толінгу та детінізація ринку пального.

"Сумарно ці заходи можуть збільшити надходження до Дорожнього фонду на третину. Це пришвидшить процес відновлення основної мережі доріг. У свою чергу ці кошти повернуться додатковим зростанням ВВП", - зазначив Кубраков.

Керівник транспортних проектів Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) Андрій Цокол нагадав, що підписана в 2020 році кредитна угода з "Укравтодором", окрім реконструкції траси Київ-Одеса та будівництва Північного обходу Львова, передбачає також реалізацію чотирьох реформ у дорожній галузі, ключова з яких спрямована на запобігання корупційним ризикам.

За його словами, в агентстві вже працюють консультанти банку, які вивчають та аналізують наявні в "Укравтодорі" закупівельні та управлінські процеси з точки зору запобігання корупції. На основі їхнього звіту до липня поточного року планується фіналізувати й затвердити план антикорупційних заходів. До 2023 року консультант супроводжуватиме імплементацію плану в "Укравтодорі" та його підрозділах. Далі досвід співпраці з "Укравтодором" буде розширено на інші урядові установи в Україні.

Як повідомлялося, в 2021 році за рахунок коштів Дорожнього фонду буде профінансовано 66,4 млрд грн на розвиток дорожньої інфраструктури. Загалом на розвиток доріг на 2021 рік у держбюджеті закладено 81,3 млрд грн.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА