15:16 02.07.2021

"Укрпошта" тимчасово призупинила доставку бджіл

2 хв читати
"Укрпошта" тимчасово призупинила доставку бджіл

"Укрпошта" з 1 липня тимчасово призупиняє доставку бджіл за винятком бджолиних маток, повідомляється на сайті компанії в п'ятницю.

Перевезення бджолиних маток на період сезону (травень-жовтень) збережені на численні прохання бджолярів і профільних спілок.

У компанії зазначили, що тривалий час "Укрпошта" була єдиним поштовим оператором, який забезпечував пересилання бджолопакетів, при цьому не будучи організацією, яка профільно займається перевезенням бджіл і може виділити для цього окремий транспорт із належними умовами.

"Крім того, є аспекти, такі як погодні умови та щільність бджіл у бджолопакетах, на які "Укрпошта" не може впливати, але які суттєво впливають на перевезення комах. Саме тому "Укрпошта" тимчасово призупиняє доставку бджіл, й інформує про це заздалегідь, щоб бджолярі змогли знайти альтернативу сезону 2022 року", - наголошується у повідомленні.

Для пересилання бджолиної матки використовуватиметься спеціальна упаковка, яка має розміри 70х35х20 мм і має бути додатково вкладена в картонну тару відповідних розмірів, залежно від кількості упаковок із бджолиними матками з отворами для вентиляції. Максимальний розмір додаткової упаковки становить 340х240х100 мм.

"Ми розуміємо застереження, пов'язані з підвищенням температури повітря, але при цьому ризики можливі лише під час пересилання листами. Пересилання бджоломаток у паперовій посилці зводить ризики до мінімуму, оскільки бджоломатки пересилаються в спеціальній клітці з кормом та супроводом (декілька бджіл, які самостійно регулюють температурний режим бджолиної матки). Все це вкладається в папір і паперову коробку. Під час пересилання бджоломаток у такий спосіб за багато років нашої спільної співпраці не було жодного випадку їх загибелі", - наведено у повідомленні текст звернення Спілки бджолярів України "Бакфаст".

Доставка бджіл призупиняється до забезпечення умов перевезення бджіл, які сприяють їх безпечній доставці, та створення умов для збереження здоров'я працівників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА