20:04 02.07.2021

"Антонов" зацікавився можливістю випуску деталей і вузлів на Ташкентському механічному заводі

2 хв читати
"Антонов" зацікавився можливістю випуску деталей і вузлів на Ташкентському механічному заводі

Держпідприємство "Антонов" (Київ) і АТ "Ташкентський механічний завод" (ТМЗ, раніше - Ташкентський авіазавод) за підсумками проведених днями переговорів і відвідування українською стороною виробничих площ ТМЗ погодили "дорожню карту" і домовилися створити робочу групу для вивчення технологічного потенціалу ТМЗ і можливості організації виробництва деталей і вузлів літаків на замовлення "Антонова".

Як наголошується в повідомленні ТМЗ на його сайті, початку діалогу передувала зустріч у Києві засновника інвестиційної компанії Welfare Investment Alliance (Узбекистан) Алішера Абдуалієва з генеральним директором ДП "Антонов" Сергієм Бичковим.

В ході переговорів між головою правління - гендиректором ТМЗ Зафаром Ісоковим і генконструктором "Антонова" Олександром Двейріним за участю керівників Welfare Investment Alliance обговорювалися перспективи експорту раніше виробленої продукції і можливості розширення випуску деталей і вузлів для сучасних літаків ДП "Антонов" і його суміжників.

ТМЗ зазначив, що продовжує виробляти окремі деталі і вузли для авіаційної галузі, проводить системну роботу з відновлення виробництва комплектуючих для літаків на основі прямих договорів з авіавиробниками.

На сайті ТМЗ його основним видом діяльності вказано виробництво запасних частин до літаків, надання послуг з підтримки льотної придатності літаків "Іл-76" і "Іл-114" та їх модифікацій. До 1972 року завод випускав "Ан-12", загалом з 1961 року виробив понад 830 цих літаків, а також з 1962 року випустив 68 "Ан-22". Крім того, з 1980 року підприємство брало участь у виробництві "Ан-124" - "Руслан" (крило і центроплан) і "Ан-225" - "Мрія" (центроплан), а в квітні 1994 року завершило зборку "Ан-70".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА