10:08 11.09.2012

"Мотор Сiч" може переоснастити новими двигунами Мi-8 ДТСААФ Росiї

2 хв читати

ПАТ "Мотор Сiч" (Запорiжжя) готове забезпечити переоснащення вертольотiв Мi-8 росiйського Добровiльного товариства сприяння армiї, авiацiї та флоту (ДТСААФ) своїми новими двигунами Т3-117ВМА-СБМ1В.

Як повiдомили агентству "Iнтерфакс-Україна" в керiвництвi "Мотор Сiч", згiдно з домовленiстю, досягнутою сторонами за пiдсумками 9-ї мiжнародної виставки "Гiдроавiасалон-2012", що вiдбувалася 6-9 вересня в Геленджику (РФ), першi два двигуни для Мi-8 росiйського ДТСААФ буде поставлено наприкiнцi 2012-го – в серединi 2013 р.

"За пiдсумками обльоту авiатехнiки з новими двигунами планується розширення замовлення росiйського партнера", - повiдомив спiврозмовник агентства.

ВАТ "Мотор Сiч" - один iз найбiльших свiтових виробникiв двигунiв для авiацiйної технiки, а також промислових газотурбiнних установок. Постачає продукцiю до 106 країн свiту. Частка РФ у загальному обсязi експорту пiдприємства становить близько 30%.

Портфель замовлень компанiї на 2012 рiк оцiнюється в близько $800 млн, найбiльшi замовники - РФ, КНР, Iндiя.

"Мотор Сiч" забезпечує бiльше нiж на 80% потреби авiапрому РФ у вертолiтних двигунах.

Мi-8 (Мi-17) (за кодифiкацiєю НАТО Hip) - багатоцiльовий вертолiт, розроблений ОКБ iм. Мiля. Його випускають Казанський i Улан-Уденський вертолiтнi заводи (РФ). Широко використовується для виконання багатьох цивiльних i вiйськових завдань.

Мi-8 використовується у понад 50 країнах, зокрема в Iндiї, КНР, Iранi. За даними з вiдкритих джерел, закупiвлi Мi-8 для росiйських ВПС тривають досi.

Вертолiт оснащений двома двигунами ТВ3-117 розробки держпiдприємства "Iвченко-Прогрес" (Запорiжжя) та виробництва "Мотор Сiч".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА